Grilované ovocie
Grilované ovocie s medom a chrumkavými sušienkami
Autor receptu: redakcia
Grilované ovocie chutí skvelo s kopčekom zmrzliny alebo šľahačky.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Z ananásu odkrojíme šupku a rozkrojíme ho na štvrtiny. Odrežeme pevný stred a potom štvrtiny rozkrojíme na menšie diely. Pomaranče nakrájame na hrubšie polkruhy, melón na mesiačiky.
- Špajdle pred grilovaním namočíme na chvíľu do vody, budú odolnejšie voči vysokým teplotám. Ovocie napichneme na špajdle. Na polevu zmiešame med so šťavou vytlačenou z limetiek. Sušienky rozdrvíme.
- Ovocie rozložíme na grilovaciu mriežku
nad stredne rozpálené uhlie. Ananás grilujeme asi 5 minút z každej strany, pomaranče a melón asi 2 minúty. Počas grilovania ich potierame polevou. Na tanieri ich pri servírovaní polejeme zvyšnou polevou a posypeme drvenými sušienkami.
- Grilovať môžeme aj rozpolené nektárinky, broskyne alebo marhule. Rezné plochy najskôr potrieme medom. Ovocie grilujeme rezom nadol asi päť minút, aby bolo teplé, ale priveľmi nezmäklo.