Grilované ovocie

Grilované ovocie s medom a chrumkavými sušienkami

Autor receptu: redakcia

Grilované ovocie chutí skvelo s kopčekom zmrzliny alebo šľahačky.

4-6
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z ananásu odkrojíme šupku a rozkrojíme ho na štvrtiny. Odrežeme pevný stred a potom štvrtiny rozkrojíme na menšie diely. Pomaranče nakrájame na hrubšie polkruhy, melón na mesiačiky.
  2. Špajdle pred grilovaním namočíme na chvíľu do vody, budú odolnejšie voči vysokým teplotám. Ovocie napichneme na špajdle. Na polevu zmiešame med so šťavou vytlačenou z limetiek. Sušienky rozdrvíme.
  3. Ovocie rozložíme na grilovaciu mriežku nad stredne rozpálené uhlie. Ananás grilujeme asi 5 minút z každej strany, pomaranče a melón asi 2 minúty. Počas grilovania ich potierame polevou. Na tanieri ich pri servírovaní polejeme zvyšnou polevou a posypeme drvenými sušienkami.
  4. Grilovať môžeme aj rozpolené nektárinky, broskyne alebo marhule. Rezné plochy najskôr potrieme medom. Ovocie grilujeme rezom nadol asi päť minút, aby bolo teplé, ale priveľmi nezmäklo.