Foto: elixir
Tento syrový zákusok sme prvý raz pripravovali pred približne tromi rokmi; bol to jeden z prvých receptov, ktoré boli uskutočňené v našej kuchyni a Zobraziť celý popisTento syrový zákusok sme prvý raz pripravovali pred približne tromi rokmi; bol to jeden z prvých receptov, ktoré boli uskutočňené v našej kuchyni a piekli sme ho s milým spolu. Spoločne ho piecť sa stalo zvykom. Recept sme dostali od nášho vtedajšieho projektového vedúceho, ktorý rád pečie tento typ koláčov.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
3/4 hrnček |
|
1/8 hrnček |
|
1,5 PL |
|
Syrová plnka: | |
500 g (cca 2 ks; Exquisa, Philadelphia...) |
|
0,5 hrnček |
|
0,5 hrnček |
|
1 ČL |
|
3 ČL (mierne kopcom) |
|
2 ks |
|
Obloha: | |
150 g (tenšie plátky) |
|
|
|
Okrem toho: | |
(20cm priemer) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cheesecake.
-
2
Dáme rozpúšťať maslo...
-
3
Medzitým rozdrvíme celozrnné keksy.
-
4
Rozmrvené keksy dobre zmiešame s rozpusteným maslom a sekanými mandľami, následne zmes utlačíme do tortovej formy a dáme do mrazničky.
-
5
Do misy pripravíme krémový syr, cukor muscovado aj vanilkový a šľahačkovú smotanu. Šľaháme ich 3 minúty na najvyššej rýchlosti, do súvislého krému.
-
6
Potom postupne pridávame po jednom vajíčku a zašľahávame ich do stratena.
-
7
Nakoniec všľaháme aj múku.
-
8
Formu aj s korpusom vyberieme z mrazničky, vylejeme naň polovicu krému a uhladíme.
-
9
Celú plochu krému potom obložíme marhuľami.
-
10
Následne marhule posypeme lupienkami mandlí.
-
11
A na vrch opäť vylejeme zvyšný krém, uhladíme. Takto dáme koláč piecť v predohriatej rúre pri teplote 180° na 45 minút.
-
12
Po 45 minútach sa na koláč pozrieme, mal by byť jemne zhnednutý. Ak nie je, pečieme ďalej. Takto vyzerá upečený.
-
13
Upečený necháme koláč hodinu chladnúť a následne vložíme do chladničky aspoň na 6 hodín. Podávame s marhuľami, môžeme aj so šľahačkou. Koláčom som pokrstila staro-novú "zdedenú" mäsovú vidličku, ktorá sa inak u nás asi nikdy nedočká svojho primárneho účelu:)
Diskusia k receptu