Marhule-a-smotana cheesecake fotorecept

elixir - fotkaelixir, 16. februára 2014
Marhule-a-smotana cheesecake (fotorecept)
Foto: elixir

Tento syrový zákusok sme prvý raz pripravovali pred približne tromi rokmi; bol to jeden z prvých receptov, ktoré boli uskutočňené v našej kuchyni a piekli sme ho s milým spolu. Spoločne ho piecť sa stalo zvykom. Recept sme dostali od nášho vtedajšieho projektového vedúceho, ktorý rád pečie tento typ koláčov.

6
porcií
25 minút
príprava
45-55 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
3/4 hrnček
1/8 hrnček
1,5 PL
Syrová plnka:
500 g (cca 2 ks; Exquisa, Philadelphia...)
0,5 hrnček
0,5 hrnček
1 ČL
3 ČL (mierne kopcom)
2 ks
Obloha:
150 g (tenšie plátky)
Okrem toho:
 (20cm priemer)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cheesecake.

    Marhule-a-smotana cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme rozpúšťať maslo...

    Marhule-a-smotana cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým rozdrvíme celozrnné keksy.

    Marhule-a-smotana cheesecake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozmrvené keksy dobre zmiešame s rozpusteným maslom a sekanými mandľami, následne zmes utlačíme do tortovej formy a dáme do mrazničky.

    Marhule-a-smotana cheesecake (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do misy pripravíme krémový syr, cukor muscovado aj vanilkový a šľahačkovú smotanu. Šľaháme ich 3 minúty na najvyššej rýchlosti, do súvislého krému.

    Marhule-a-smotana cheesecake (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom postupne pridávame po jednom vajíčku a zašľahávame ich do stratena.

    Marhule-a-smotana cheesecake (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec všľaháme aj múku.

    Marhule-a-smotana cheesecake (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Formu aj s korpusom vyberieme z mrazničky, vylejeme naň polovicu krému a uhladíme.

    Marhule-a-smotana cheesecake (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Celú plochu krému potom obložíme marhuľami.

    Marhule-a-smotana cheesecake (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Následne marhule posypeme lupienkami mandlí.

    Marhule-a-smotana cheesecake (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    A na vrch opäť vylejeme zvyšný krém, uhladíme. Takto dáme koláč piecť v predohriatej rúre pri teplote 180° na 45 minút.

    Marhule-a-smotana cheesecake (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Po 45 minútach sa na koláč pozrieme, mal by byť jemne zhnednutý. Ak nie je, pečieme ďalej. Takto vyzerá upečený.

    Marhule-a-smotana cheesecake (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Upečený necháme koláč hodinu chladnúť a následne vložíme do chladničky aspoň na 6 hodín. Podávame s marhuľami, môžeme aj so šľahačkou. Koláčom som pokrstila staro-novú "zdedenú" mäsovú vidličku, ktorá sa inak u nás asi nikdy nedočká svojho primárneho účelu:)

    Marhule-a-smotana cheesecake (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
Vyzera krasne. Aku mas velku formu na kolac? Mam pocit, ze mam o nieco vacsiu (podla obrazkov usudzujem), ale teda bud by bol moj kolac nizsi, alebo by som tam niecoho pridala viacej :)
@elixir , pekny cheesecake, zaujimavy recept....zapecene ovocie je pre mna novinka ,tiez slahackova smotana v ceste (ja som doteraz pouzivala iba kyslu smotanu).Vdaka za inspiraciu ...velmi sa mi paci, urcite upeciem .KK, 5*.
no prosím, aká nová inšpirácia, do stredu dať ovocie, urobím určite, ten krem s tými metličkami na fotke vyzerá až lahodne, ešte som nemiešala takto krém do cheesecake so smotanou tekutou, urobím podľa teba, zvyknem s mascarpone, aj philadelfiou som už, no len drahá u nás dosť, aj smotanu, ale pochúťkovú nahrádzam, skúsim s tekutou šľahačkou 5*
Robila som podľa tohto receptu, síce bez marhúľ a mandlí ale zato so sirupovou jahodovou polevou z jahôd!! a Bol VYNIKAJÚCI!!! naozaj úžasný, za tento recept veľmi ďakujem :)

Pridaj komentár k receptu: