Grilované marhule

Grilované marhule s piškótovým korpusom

Autor receptu: redakcia

Sladké ovocie na grile krásne skaramelizuje a stane sa z neho dokonalý letný dezert.

6
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Marhule rozpolíme a odstránime kôstky. V kastróliku na rozohriatom grile rozpustíme maslo s cukrom.
  2. Marhule potrieme maslovo-cukrovou zmesou a poukladáme ich na rozpálený gril nad priamy žiar. Opekáme ich 5 minút, kým miestami jemne nezhnednú a neprehrejú sa.
  3. Plátky piškóty jemne pocukrujeme a prebytočný cukor oklepeme. Potom piškóty položíme na gril a opekáme asi minútu z každej strany. Plátky piškóty servírujeme s grilovanými marhuľami a jogurtom.