Grilovaná pražma s paradajkovo–olivovou zmesou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Čerstvé ryby zbavíme vnútorností, ak chceme, zbavíme ich aj hlavy a umyjeme pod tečúcou vodou.
Ak pripravujeme pstruha, nemusíme ho úplne vyumývať od mazľavého povlaku, je to znak čerstvosti.
- Ryby osušíme, mierne nasolíme, naplníme bylinkami, medzi prsty zoberieme hladkú múku a rozotrieme ju na rybu.
- Teflónovú panvicu rozohrejeme a prilejeme olivový olej. Vložíme rybu a pomaly opekáme po oboch stranách do chrumkava. Rybu niekoľkokrát obrátime (asi každé dve minúty) ku koncu pridáme do panvice rez citróna asi 2 cm hrubý a opekáme ho spolu s rybou
- Medzitým si pripravíme zmes z paradajok, olív, kapár, citrónovej šťavy, cesnaku, soli a cukru – zmiešame ich v miske. Upečenú rybu servírujeme so zmesou.Osolíme, okoreníme a dochutíme ďalšími bylinkami.
|