Grilovaná pražma s paradajkovo–olivovou zmesou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Čerstvé ryby zbavíme vnútorností, ak chceme, zbavíme ich aj hlavy a umyjeme pod tečúcou vodou. Ak pripravujeme pstruha, nemusíme ho úplne vyumývať od mazľavého povlaku, je to znak čerstvosti.
  2. Ryby osušíme, mierne nasolíme, naplníme bylinkami, medzi prsty zoberieme hladkú múku a rozotrieme ju na rybu.
  3. Teflónovú panvicu rozohrejeme a prilejeme olivový olej. Vložíme rybu a pomaly opekáme po oboch stranách do chrumkava. Rybu niekoľkokrát obrátime (asi každé dve minúty) ku koncu pridáme do panvice rez citróna asi 2 cm hrubý a opekáme ho spolu s rybou
  4. Medzitým si pripravíme zmes z paradajok, olív, kapár, citrónovej šťavy, cesnaku, soli a cukru – zmiešame ich v miske. Upečenú rybu servírujeme so zmesou.Osolíme, okoreníme a dochutíme ďalšími bylinkami.