Grilovaná marinovaná krkovička (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Jednoduchú marinádu s vrstvením som dnes obohatila o korianderové semienka. Nejak mi zachutili:-)
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Deň pred plánovanou grilovačkou zvyknem mäso napácovať-marinovať, nechávam postáť cez noc v chladničke, aby mäso dobre nasiaklo chuťou marinády. Krkovičku som nakrájala na plátky, okraje som narezala, aby sa pri pečení nekrútili, nesolila som, ale vyklepala.
- V mise som zmiešala olej, koreniny a horčicu. Ani marinádu som nesolila.
- Jednotlivé pláty mäsa som namáčala v mise a kládla do inej, širšej misy vedľa seba.
- na mäso som pokládla plátky cesnaku a cibule
- Pokračovala som ďalšou vrstvou mäsa a na to som dala znova plátky cesnaku a cibule. Zaliala som zvyškom marinády, zakryla fresch fóliou a dala do chladničky
- pred tepelnou úpravou som vybrala mäso z chladničky, aby sa trocha aklimatizovalo:-) Zatiaľ som pripravila ostatné suroviny na grilovanie: zelenú papriku, cibuľky a predvarené zemiaky v šupke. Gril som poriadne rozhorúčila a postupne na ňom opekala plátky mäsa a zeleniny. Z plátkov mäsa som pred vložením na gril špachtľou odstránila kolieska cibule a cesnaku, aby sa zbytočne nespálili.
- Hotové mäso som osolila a uložila na hliníkovú tácku a zakryla druhou, aby ostali teplé, kým sa upečú ostatné plátky a zelenina so zemiakmi.
- Mäso som preložila na servírovaciu misu, všade navôkol sa šírila omamná vôňa:-)
- pekne sa opiekli prekrojené predvarené zemiaky, potreté ghee a koreninami
- aj cibuľa a paprika
- krkovičku som podávala s grilovanými zemiakmi a grilovanou zeleninou, bola aj čerstvá zelenina a miešaný brokolicový šalát od @kecemisa, chlebík, erós Pista a domáca paprikovo-cesnakovo-rajčinová sterilizovaná pomazánka podobná Ajvaru. Nesmelo chýbať dobre vychladené pivo, dobre padlo v tomto teple:-) Na zdravie!