Grilovaná marinovaná krkovička (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Jednoduchú marinádu s vrstvením som dnes obohatila o korianderové semienka. Nejak mi zachutili:-)

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Deň pred plánovanou grilovačkou zvyknem mäso napácovať-marinovať, nechávam postáť cez noc v chladničke, aby mäso dobre nasiaklo chuťou marinády. Krkovičku som nakrájala na plátky, okraje som narezala, aby sa pri pečení nekrútili, nesolila som, ale vyklepala.
  2. V mise som zmiešala olej, koreniny a horčicu. Ani marinádu som nesolila.
  3. Jednotlivé pláty mäsa som namáčala v mise a kládla do inej, širšej misy vedľa seba.
  4. na mäso som pokládla plátky cesnaku a cibule
  5. Pokračovala som ďalšou vrstvou mäsa a na to som dala znova plátky cesnaku a cibule. Zaliala som zvyškom marinády, zakryla fresch fóliou a dala do chladničky
  6. pred tepelnou úpravou som vybrala mäso z chladničky, aby sa trocha aklimatizovalo:-) Zatiaľ som pripravila ostatné suroviny na grilovanie: zelenú papriku, cibuľky a predvarené zemiaky v šupke. Gril som poriadne rozhorúčila a postupne na ňom opekala plátky mäsa a zeleniny. Z plátkov mäsa som pred vložením na gril špachtľou odstránila kolieska cibule a cesnaku, aby sa zbytočne nespálili.
  7. Hotové mäso som osolila a uložila na hliníkovú tácku a zakryla druhou, aby ostali teplé, kým sa upečú ostatné plátky a zelenina so zemiakmi.
  8. Mäso som preložila na servírovaciu misu, všade navôkol sa šírila omamná vôňa:-)
  9. pekne sa opiekli prekrojené predvarené zemiaky, potreté ghee a koreninami
  10. aj cibuľa a paprika
  11. krkovičku som podávala s grilovanými zemiakmi a grilovanou zeleninou, bola aj čerstvá zelenina a miešaný brokolicový šalát od @kecemisa, chlebík, erós Pista a domáca paprikovo-cesnakovo-rajčinová sterilizovaná pomazánka podobná Ajvaru. Nesmelo chýbať dobre vychladené pivo, dobre padlo v tomto teple:-) Na zdravie!