Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva

Autor receptu: redakcia

Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli Danube v Bratislave a hoteli Bonsai St. Emilion vo Francúzsku. Získal mnohé medzinárodné ocenenia. Je špecialistom na studenú kuchyňu, ryby a tanierové úpravy jedál. Založil kuchársky klub fungujúci na princípe starých cechových pravidiel.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Plátky bravčovej krkovičky, pozor! – neklepeme, nasekneme len nožíkom časti, aby sa pri grilovaní nezošúverila, osolíme, posypeme čiernym mletým korením, potrieme olejom. Na panvičke na miernom ohni opekáme 3 minúty z jednej a druhej strany, takto pripravené mäsko odložíme na tanier.
  2. Na panvičke, kde sme ugrilovali plátky krkovičky, pripravíme omáčku z čierneho piva: do výpeku pridáme maslo, veľmi jemne nakrájanú cibuľku, ktorú orestujeme do hneda, posypeme kryštálovým cukrom, necháme ho na panvičke skaramelizovať a jemne prilievame čierne pivo, omáčku prevaríme.
  3. Môžeme a nemusíme zahustiť hladkou múkou, podľa toho, či máte radšej omáčky redšie alebo hustejšie. Podávame s vyprážanými zemiakovými kroketami.