Griláž

Griláž

Autor receptu: katarinalucanova

Je veľa receptov na griláž. Ja už dlhé roky používam len tento jeden, mám ho od veľmi dobrej cukrárky. Vyskúšajte, sú naozaj chutné.

60
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V suchej rajničke upálime kryštálový cukor na karamel. Pozor, aby nezhorel, stále miešame vareškou. Keď je karamel krásny zlato-hnedý, vlejeme doň pomaličky Salko. Stále miešame. Keď sa Salko s karamelom spojí pridáme preosiaty práškový cukor a maslo. Maslo sa musí do masy vstrebať. Odstavíme z plameňa a vmiešame pomleté orech.
  2. Ešte horúcou masou naplníme tortové oblátky. 4-krát tortové oblátky a 3-krát grilážová masa. A znova to isté 4-krát oblátka a 3-krát grilážová masa. Dobre zaťažíme najlepšie cez noc. Narežeme na rezy. Z tohto množstva som narezala 60 ks. Môžeme namočiť v čokoláde. Bon appétit.