Gratinovaný baklažán s mozzarellou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré osolíme, necháme vypotiť a ogrilujeme. Rajčiny nakrájame na kolieska. Baklažány s rajčinami poukladáme do vežičky.
  2. Medzi plátky dáme pomodoro, nasekanú bazalku, mozzarellu a strúhaný parmezán. Dáme na papier na pečenie a necháme piecť v rúre pri teplote 180 °C asi 15 minút.
  3. Pomodoro zmiešame s nasekanou bazalkou, trochou oleja a zredukujeme. Pečený baklažán dáme na tanier a oblejeme hustou rajčinovo-bazalkovou omáčkou.
  4. Náš tip: Baklažán má dobrú chuť a je veľmi výživný. Obsahuje pektíny, ktoré znižujú hladinu cholesterolu v krvi. Plody by sa mali konzumovať ešte mladé, keď je belavá dužina skôr jemne sladkastá. Čím sú zrelšie, tým viac hrozí, že budú horké. Baklažán pripravujeme takmer vždy v šupke.