Gratinovaný baklažán s mozzarellou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré osolíme, necháme vypotiť a ogrilujeme. Rajčiny nakrájame na kolieska. Baklažány s rajčinami poukladáme do vežičky.
- Medzi plátky dáme pomodoro, nasekanú bazalku, mozzarellu a strúhaný parmezán. Dáme na papier na pečenie a necháme piecť v rúre pri teplote 180 °C asi 15 minút.
- Pomodoro zmiešame s nasekanou bazalkou, trochou oleja a zredukujeme. Pečený baklažán dáme na tanier a oblejeme hustou rajčinovo-bazalkovou omáčkou.
- Náš tip: Baklažán má dobrú chuť a je veľmi výživný. Obsahuje pektíny, ktoré znižujú hladinu cholesterolu v krvi. Plody by sa mali konzumovať ešte mladé, keď je belavá dužina skôr jemne sladkastá. Čím sú zrelšie, tým viac hrozí, že budú horké. Baklažán pripravujeme takmer vždy v šupke.
|