Foto: martapa
Tento recept mám z jednej super svadby na Orave.Piekla som ich už na rôzne príležitosti. Sú vhodné ako príloha k šalátom,ale aj ako samostatné slané Zobraziť celý popisTento recept mám z jednej super svadby na Orave.Piekla som ich už na rôzne príležitosti. Sú vhodné ako príloha k šalátom,ale aj ako samostatné slané pečivo.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1/2 kg |
|
1 kg |
|
1 kocka |
|
2-3 dcl na kvások |
|
1 ks |
|
veľká hrsť |
|
veľká hrsť |
|
veľká hrsť |
|
veľká hrsť |
|
1 ks |
|
150 ml alebo kyslé mlieko |
|
2-3 ks postrúhané |
|
4 KL |
|
125 g (hera) stopený do cesta |
|
125 g (hera) stopený na potieranie |
|
1 dcl |
|
na kvások |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie spolu zmiesime a hneď robíme kôpky/veľkosti stredného jablka/,ktoré rukou rozťahujeme na olejom potretej podložke do tvaru kruhu.
- 2
Kruh rozdelíme na 8 trojuholníkov,každý potrieme roztopeným maslom a zvinieme.
- 3
Povrch rožkov potrieme vajcom a posypeme semienkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
2-3 zemiaky nahradím 250 ml vody+1/2 vrecka Puree/v balení sú 3 vrecká
Tie posledné mi zvyknú trochu nakysnúť,kým prídu na rad do rúry.