Grahamové rožky

martapa - fotkamartapa, 19. februára 2014
Grahamové rožky
Foto: martapa

Tento recept mám z jednej super svadby na Orave.Piekla som ich už na rôzne príležitosti. Sú vhodné ako príloha k šalátom,ale aj ako samostatné slané pečivo.

100
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 kg
1 kg
1 kocka
2-3 dcl na kvások
1 ks
veľká hrsť
veľká hrsť
veľká hrsť
veľká hrsť
1 ks
150 ml alebo kyslé mlieko
2-3 ks postrúhané
4 KL
125 g (hera) stopený do cesta
125 g (hera) stopený na potieranie
1 dcl
 na kvások

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie spolu zmiesime a hneď robíme kôpky/veľkosti stredného jablka/,ktoré rukou rozťahujeme na olejom potretej podložke do tvaru kruhu.

  2. 2

    Kruh rozdelíme na 8 trojuholníkov,každý potrieme roztopeným maslom a zvinieme.

  3. 3

    Povrch rožkov potrieme vajcom a posypeme semienkami.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Ja namiesto varených zemiakov používam polotovar-zemiakové pyré .
2-3 zemiaky nahradím 250 ml vody+1/2 vrecka Puree/v balení sú 3 vrecká
Vyzerajú šikovné tieto rožky, ale bolo ich asi veľa z 1,5 kg múky. Koľko vyšlo tých kôpok vo veľkosti jablka?
Určite je to veľká porcia,ale ešte nikdy som nerobila z polovičnej dávky.Vždy to bola taká väčšia akcia.A tých kôpok som mala 12-13 ks
Vyzeraju prenadherne. U nas rozky nedostat a specialne grahamove rozky potrebujem. Takze uz som poprosila rodinu a kupu a zaslanie grahamovej muky (ani ta tu na nestastie nie je) a tesim sa , ako vyskusam tento recept. Dakujem! *****

Pridaj komentár k receptu: