Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou fotorecept

spekacka - fotkaspekacka, 24. mája 2016
Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou (fotorecept)
Foto: spekacka

Ľahké a osviežujúce. Prirodzene z čerstvých surovín.

3
porcie
35 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
4 ks veľké
1/2 ks
2 strúčiky
2 zväzky
700 g
 (alebo feta, pekorino)
 štipka




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme so šupkou v osolenej vode, alebo použijeme nespotrebovanú kašu. Pridávame múku a soľ až pokiaľ sa nevytvorí nelepkavé cesto.

    Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Miesime rukou až do vtedy, až sa s ním dá pracovať ako s plastelínou. Dáme zovrieť vodu vo veľkom hrnci.

    Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Paradajky nakrojíme na kríž, a dáme na 30 sekúnd do vriacej vody.

    Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyberieme a ošúpeme. Nakrájame na menšie kúsky. Na panvici zohrejeme lyžicu masla a na ňom orestujeme cesnak. Pridáme paradajky, soľ a povaríme.

    Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme citrónovú šťavu, lístky mäty a štipku cukru. Okorenime podľa chuti.

    Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Gnocchi robíme tak, že si vyformujeme šúľky, z nich nakrájame centimetrove kúsky a tie na vidličke natočíme, aby vyzerali ako gnocchi.

    Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme do vriacej vody, ale len aby veľmi nevrela, na miernom ohni, nechám ich vyplávať na povrch. Vyberieme dierovanou lyžicou do misy.

    Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame so šťavou a podľa chuti aj s fetou, parmezánom či pekorinom.

    Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia