Foto: pn
tento kolačik je z jedneho kraja v Chorvatsku ktory sa vola Medžimurie,je chutny,štavnaty..budem rada ked sa vam bude pačit..
na 170 °C
Suroviny
1/2 kg |
|
zmes na potieranie listov: | |
3 ks |
|
3 dcl |
|
2 dcl |
|
2 dcl |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
Plnka 1: | |
200 g pomleté |
|
100 g |
|
1 dcl |
|
Plnka 2: | |
500 g |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
Plnka 3: | |
5 ks strúhané (stredné) |
|
|
|
2 PL |
|
Plnka 4: | |
300 g |
|
3 dcl |
|
3 PL |
|
trošku |
|
Postup
-
1
spravime si zmes na potieranie listov(tahavych na štrudlu-nie listkove):vyšlahame si vajička s cukrom na penu,pridame olej,jogurt dobre vymiešame,potom pridame krupicu a prasok do peciva. niekto cesto natiera len roztopenym maslom ale mne sa pači takto,je to štavnatejšie!
-
2
pripravime si plech(ja som dala menši aby mi bol kolač vyšši) a natreme si ho maslom.zacneme davat cesto,ja som mala vacsie listy u nas maju toto cesto balene po 1/2kg a je 10 listov(kupila som ho v Lidli)
-
3
davala som ich na plech tak,ze som kazdy list natrela so zmesou a prepolovila(vy mozete davat aj na vacši plech velkosti listov,začneme skladat: dva lista si dame naspodok,každy list natierame!!!!davala som jednu menšiu naberačku..
-
4
na druhy natrety list si dame orechovu plnku a pekne rozotrieme
-
5
zase si dame list a natrieme,opet druhy list-natrieme a na ten si dame tvarohovu plnku
-
6
opet dame list,ktory natrieme,druhy list-natrieme a na ten dame postruhane jablka(ak su sladke nemusite ich sladit!!!)na jablka som dala škoricu
-
7
na jablka som dala trosku zmesi a natrela aby sa mi zalepilo cesto,ktore som zase natrela,dala druhe cesto-natrela a dala makovu plnku
-
8
na plnku som dala zase cesto natrela zmesou,dala druhy list a natrela zmesou čo mi zostala..popichala vidličkou a dala piect
-
9
tu je este obrazok ako som si prelozila list cesta(dufam,ze sa to dobte vidi)
-
10
a tu je uz upecena gibanica,ked sa upiekla tak som ju pokryla alobalom a utierkou
-
11
tu je balenie,cesta z Lidla(verim,ze je aj na Slovensku take)
Ktovie, či by tie plátky cesta boli v Lidli aj na Slovensku, ak by som ich našla, vyskúšam.
Dakujem vsetkym za pekne komentare
Pn prepáč neviem odosielať spravi,podarilo sa mi niečo pohopit. Ja som sa pital na značku Talianskeho stavčeka na rezance.Kde mam kliknut komu pišem,a kto píše,ďakujem za informaciu.papiernik –rezance.
naozaj jedinečný.Môžem k nemu iba gratulovať a vďaka za nové poznania.