Gibanica (fotorecept)

Autor receptu: pn

tento kolačik je z jedneho kraja v Chorvatsku ktory sa vola Medžimurie,je chutny,štavnaty..budem rada ked sa vam bude pačit..

45 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. spravime si zmes na potieranie listov(tahavych na štrudlu-nie listkove):vyšlahame si vajička s cukrom na penu,pridame olej,jogurt dobre vymiešame,potom pridame krupicu a prasok do peciva. niekto cesto natiera len roztopenym maslom ale mne sa pači takto,je to štavnatejšie!
  2. pripravime si plech(ja som dala menši aby mi bol kolač vyšši) a natreme si ho maslom.zacneme davat cesto,ja som mala vacsie listy u nas maju toto cesto balene po 1/2kg a je 10 listov(kupila som ho v Lidli)
  3. davala som ich na plech tak,ze som kazdy list natrela so zmesou a prepolovila(vy mozete davat aj na vacši plech velkosti listov,začneme skladat: dva lista si dame naspodok,každy list natierame!!!!davala som jednu menšiu naberačku..
  4. na druhy natrety list si dame orechovu plnku a pekne rozotrieme
  5. zase si dame list a natrieme,opet druhy list-natrieme a na ten si dame tvarohovu plnku
  6. opet dame list,ktory natrieme,druhy list-natrieme a na ten dame postruhane jablka(ak su sladke nemusite ich sladit!!!)na jablka som dala škoricu
  7. na jablka som dala trosku zmesi a natrela aby sa mi zalepilo cesto,ktore som zase natrela,dala druhe cesto-natrela a dala makovu plnku
  8. na plnku som dala zase cesto natrela zmesou,dala druhy list a natrela zmesou čo mi zostala..popichala vidličkou a dala piect
  9. tu je este obrazok ako som si prelozila list cesta(dufam,ze sa to dobte vidi)
  10. a tu je uz upecena gibanica,ked sa upiekla tak som ju pokryla alobalom a utierkou
  11. tu je balenie,cesta z Lidla(verim,ze je aj na Slovensku take)