Gazdovská pochúťka na plechu (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Kúsok mäsa, slaniny, kopu zemiakov, jeden plech a pochúťka je na svete.

10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Plátky mäsa naklepeme, osolíme a do stredu spravíme dva zárezy
  2. do zárezov vsunieme slaninku
  3. potrieme pretlačeným cesnakom, poukladáme do nádoby na seba, prikryjeme a necháme marinovať
  4. zatiaľ si očistíme zemiaky, nakrájame na štvrtinky, posypeme korením na pečené zemiaky, polejeme olejom a rukami premiešame
  5. na zemiaky poukladáme mäso, prikryjeme alobalom a dáme piecť
  6. po 40minútach pečenia premiešame, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a dopečieme bez alobalu
  7. podávame s kyslou kapustou alebo uhorkou