Gazdovská pochúťka na plechu (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Kúsok mäsa, slaniny, kopu zemiakov, jeden plech a pochúťka je na svete.
10 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Plátky mäsa naklepeme, osolíme a do stredu spravíme dva zárezy
- do zárezov vsunieme slaninku
- potrieme pretlačeným cesnakom, poukladáme do nádoby na seba, prikryjeme a necháme marinovať
- zatiaľ si očistíme zemiaky, nakrájame na štvrtinky, posypeme korením na pečené zemiaky, polejeme olejom a rukami premiešame
- na zemiaky poukladáme mäso, prikryjeme alobalom a dáme piecť
- po 40minútach pečenia premiešame, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a dopečieme bez alobalu
- podávame s kyslou kapustou alebo uhorkou