Foto: tkatka
Chutný dezert
15
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Bielky oddelíme od žĺtkov. Vyšľaháme bielky a pridávame práškový cukor.
-
2
Pridávame pojednom žĺtka a šľaháme ďalej.
-
3
Nakoniec pridáme múku, prášok do pečiva, kakao a zamiešáme.
-
4
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť na 180 °C za 15 minút.
-
5
Pripravíme gaštanový krém: gaštanové pyré, rum trochu vyšľaháme. Vyšlaháme aj smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a stužovačom šľahačky.
-
6
Šľahačku pridávame po 2 lyžicách do gaštanového pyré a zamiešáme.
-
7
Máme hotový krém.
-
8
Piškótové cesto narežeme na mieru a vyložíme ním srnčí chrbát.
-
9
Naplníme krémom.
-
10
Zakrijeme piškótovým cestom a dáme do chladničky stuhnúť.
-
11
Vyklopíme.
-
12
Nakrájame.
:o) dikicko