Gaštanový tunel fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 15. mája 2011
Gaštanový tunel (fotorecept)
Foto: tkatka

Chutný dezert

15
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 PL
4 PL
1/2 bal.
2 PL
Gaštanový krém:
250 g
2 PL
300 ml
1 PL
1 bal.




Postup

  1. 1

    Bielky oddelíme od žĺtkov. Vyšľaháme bielky a pridávame práškový cukor.

    Gaštanový tunel (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridávame pojednom žĺtka a šľaháme ďalej.

    Gaštanový tunel (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec pridáme múku, prášok do pečiva, kakao a zamiešáme.

    Gaštanový tunel (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť na 180 °C za 15 minút.

    Gaštanový tunel (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme gaštanový krém: gaštanové pyré, rum trochu vyšľaháme. Vyšlaháme aj smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a stužovačom šľahačky.

    Gaštanový tunel (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Šľahačku pridávame po 2 lyžicách do gaštanového pyré a zamiešáme.

    Gaštanový tunel (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Máme hotový krém.

    Gaštanový tunel (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Piškótové cesto narežeme na mieru a vyložíme ním srnčí chrbát.

    Gaštanový tunel (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Naplníme krémom.

    Gaštanový tunel (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zakrijeme piškótovým cestom a dáme do chladničky stuhnúť.

    Gaštanový tunel (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Vyklopíme.

    Gaštanový tunel (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Nakrájame.

    Gaštanový tunel (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

hubarka35
no to už len pri pohlade je labužné-gaštany,šlahačka...upečiem najbližšie toto podla teba...
abend
Všetko gaštanové je super, isto aj tento koláčik bude super, ukladám do KK.
mataliptak
hmm to musí byť fajné , a namiesto ten šlahačkovej smotany možem použiť aj šlahačku v prášku ??
evanaaa
Vypadá dobre tá roláda, len keby som mohla plnku robiť priamo z gaštanov ( a bez rumu), ešte by som ju poliala s čokoládou. Ináč, rum je v kupovanom pyré, nebolo by ho moc?
rimanka3
výborný a hlavne jednoduchý recept, zajtra pečiem. A nekazte zákusky umelou šľahačkou !
soniatko
Tkatka tak zase jeden fantastickyyyy recept uz mame zavislost na gastanovych ruziach a teraz TOTO!!! mnam uz aj idem do toho!!!! huraa
:o) dikicko
danenka
toto sa mi páči, ja na to asi dám aj čokoládovú polevu, ukladám si KK
evas13
Katka tunel bol jedinečný, velmi nám chutil, len šľahačku som si prevarila, ako na parižský krém. Supeeeeer. :)
evas13
@evanaaa , v kupovanom je buď esencia, alebo, keď tam je aj rum alkohol je už dávno vyprchnutý.
simmy
Chcela by som sa opytat,ze asi ako dlho by to mao byt v chladnicke? dakujem:)
evekej
kolacik odskusany!poliala om ho este cokoladou mnam mozem len odporucat! dakujem tkatka :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia