Gaštanový tunel (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Chutný dezert
15 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Bielky oddelíme od žĺtkov. Vyšľaháme bielky a pridávame práškový cukor.
- Pridávame pojednom žĺtka a šľaháme ďalej.
- Nakoniec pridáme múku, prášok do pečiva, kakao a zamiešáme.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť na 180 °C za 15 minút.
- Pripravíme gaštanový krém:
gaštanové pyré, rum trochu vyšľaháme. Vyšlaháme aj smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a stužovačom šľahačky.
- Šľahačku pridávame po 2 lyžicách do gaštanového pyré a zamiešáme.
- Máme hotový krém.
- Piškótové cesto narežeme na mieru a vyložíme ním srnčí chrbát.
- Naplníme krémom.
- Zakrijeme piškótovým cestom a dáme do chladničky stuhnúť.
- Vyklopíme.
- Nakrájame.
|