Gaštanový tunel (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Chutný dezert

15
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov. Vyšľaháme bielky a pridávame práškový cukor.
  2. Pridávame pojednom žĺtka a šľaháme ďalej.
  3. Nakoniec pridáme múku, prášok do pečiva, kakao a zamiešáme.
  4. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť na 180 °C za 15 minút.
  5. Pripravíme gaštanový krém: gaštanové pyré, rum trochu vyšľaháme. Vyšlaháme aj smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a stužovačom šľahačky.
  6. Šľahačku pridávame po 2 lyžicách do gaštanového pyré a zamiešáme.
  7. Máme hotový krém.
  8. Piškótové cesto narežeme na mieru a vyložíme ním srnčí chrbát.
  9. Naplníme krémom.
  10. Zakrijeme piškótovým cestom a dáme do chladničky stuhnúť.
  11. Vyklopíme.
  12. Nakrájame.