Gaštanovo-nugátové šuhajdy s lieskovcami a džemom
Autor receptu: ailuj82
veľmi chutné
40 porcií |
40 minút príprava |
Postup- Tyčinky ľadové gaštany /6ks/ a čokoládu rozlámeme a dáme do hrnca nad paru rozpustiť. Pridáme maslo a ceru a miešame kým sa všetko rozpustí a do hladka spojí.
- PLNKA: do hrnca dáme mlieko, cukor, vanilku, maslo a pomleté lieskovce /ja som ich najskôr opražila na suchej panvici a v utierke vyšúchala aby zišla šupka/ a chvíľu povaríme. Do uvarenej plnky pridáme rum.
- Pripravíme si košíky.
- Na dno každého košíka dáme malou lyžičkou trochu čokolády /tú si necháme stále nad parou, lebo rýchlo tuhne/, trochu lekváru, za lyžicu lieskovcovej plnky a zalejeme čokoládou. Ozdobíme jedlými *gorálkami* a necháme stuhnúť.
Zostalo mi trochu plnky a bolo mi ľúto ju vyhodiť. Rozmixovala som 1 horalku, zamiešala s plnkou a dala do košíčkov. Mňam.
|