Gaštanovo-nugátové šuhajdy s lieskovcami a džemom

Autor receptu: ailuj82

veľmi chutné

40
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tyčinky ľadové gaštany /6ks/ a čokoládu rozlámeme a dáme do hrnca nad paru rozpustiť. Pridáme maslo a ceru a miešame kým sa všetko rozpustí a do hladka spojí.
  2. PLNKA: do hrnca dáme mlieko, cukor, vanilku, maslo a pomleté lieskovce /ja som ich najskôr opražila na suchej panvici a v utierke vyšúchala aby zišla šupka/ a chvíľu povaríme. Do uvarenej plnky pridáme rum.
  3. Pripravíme si košíky.
  4. Na dno každého košíka dáme malou lyžičkou trochu čokolády /tú si necháme stále nad parou, lebo rýchlo tuhne/, trochu lekváru, za lyžicu lieskovcovej plnky a zalejeme čokoládou. Ozdobíme jedlými *gorálkami* a necháme stuhnúť. Zostalo mi trochu plnky a bolo mi ľúto ju vyhodiť. Rozmixovala som 1 horalku, zamiešala s plnkou a dala do košíčkov. Mňam.