Šuhajdy fotorecept

dorisaDorisa, 64 ročná žena, Žiar nad Hronom, 21. novembra 2010 22:20
Ďalšie jej recepty »

Šuhajdy (fotorecept)Foto: dorisa

Tieto šuhajdy robím vždy na sviatky, takže 3x do roka. Strašne nám chutia.

50
porcií
30 min
príprava

Suroviny

Poleva:
250 g, - kvalitná
90 g, (Cera)
Plnka:
150 ml
150 g
100 g
100 g
1 ks
50 g

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny a pomocky na prípravu šuhájd.

    Šuhajdy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V nádobre si rozpusíme stužený tuk a čokoládu- pripravíme si polevu.

    Šuhajdy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mlieko s cukrom sa zvarí na niť, pridajú sa orechy vlašské mleté, pokrmový tuk, hrozienka, vajce a rumová príchuť. Všetko miešame, aby sa vajce nezrazilo na praženicu. Necháme vychladnúť.

    Šuhajdy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si na plech,alebo dosku košíčky na šuhajdy. Začíname tak, že na spodok košíčka dáme trocha čokolády.

    Šuhajdy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po stuhnutí dáme do každého košíčka vychladnutú orechovú zmes.

    Šuhajdy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    . Nakoniec znova doplníme čokoládovú polevu. Každý košíček ozdobíme polovicou vlašského orecha, lentilkou, alebo farebnými cukríkmi na zdobenie.

    Šuhajdy (fotorecept) - obrázok 6
ohodnoť recept:
Hlasovalo 12 ľudí (4,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist