Šuhajdy (fotorecept)

Šuhajdy (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 21. novembra 2010 22:20Ďalšie jeho recepty

Tieto šuhajdy robím vždy na sviatky, takže 3x do roka. Strašne nám chutia.

Suroviny

50
porcií
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si suroviny a pomocky na prípravu šuhájd.
Šuhajdy (fotorecept) - obrázok 1

2

V nádobre si rozpusíme stužený tuk a čokoládu- pripravíme si polevu.
Šuhajdy (fotorecept) - obrázok 2

3

Mlieko s cukrom sa zvarí na niť, pridajú sa orechy vlašské mleté, pokrmový tuk, hrozienka, vajce a rumová príchuť. Všetko miešame, aby sa vajce nezrazilo na praženicu. Necháme vychladnúť.
Šuhajdy (fotorecept) - obrázok 3

4

Pripravíme si na plech,alebo dosku košíčky na šuhajdy. Začíname tak, že na spodok košíčka dáme trocha čokolády.
Šuhajdy (fotorecept) - obrázok 4

5

Po stuhnutí dáme do každého košíčka vychladnutú orechovú zmes.
Šuhajdy (fotorecept) - obrázok 5

6

. Nakoniec znova doplníme čokoládovú polevu. Každý košíček ozdobíme polovicou vlašského orecha, lentilkou, alebo farebnými cukríkmi na zdobenie.
Šuhajdy (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 9 ľudí (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jerica, 21. novembra 2010 o 22:29
    @dorisa nemáš chybu , trafila presne milujem šuhajdy , najradšej keď ich nevesta prinesie hotové, mňamka mňamková :-))


  • evanaaa, 21. novembra 2010 o 22:44
    Takéto šuhajdy nám robievala stará mama a posielala k Vianociam v balíku. A tiež orechové puserle, len škoda, nemám recept.


  • dorisa, 21. novembra 2010 o 22:54
    @jerica , @evanaaa Moja vnučka ich volá "jánošíky" lebo vždy zabudne,ako sa volajú. Urobila som ich pre ňu, ako skúšku na vianočné pečenie, dievčatá, dobrú chuť, a dakujem za komentáre


  • jerica, 21. novembra 2010 o 22:58
    @dorisa určite ich spravím , tvoj recept ma nakopol , už je v KK !!


  • klaura, 22. novembra 2010 o 00:46
    vyzerajú ako moje ... :)))
    ale ja robím trochu inak ...


  • jarunka, 22. novembra 2010 o 03:05
    Suhajdy mame tiez velmi radi, ale ja ich robim bez hrozienok. Inak vypadaju ako moje.


  • babav, 22. novembra 2010 o 03:16
    Vdaka za pripomenutie.Kedysi davno sme na ne chodili do cukrarne,teraz ich urobim k sviatkom podla tvojho receptu ;-) .


  • kuchticka, 22. novembra 2010 o 06:12
    Vypadaju naramne dobre!!! Chcem robit, ale nemam ztuzeny pokrmovy tuk. @babav , nevies ako mam tento tuk nahradit? Ja som ich tiez robievala v Cesku.


  • dorisa, 22. novembra 2010 o 07:07
    @kuchti čka, a keby si dala len maslo do čokolády?, to sa aj tak robieva, ale neviem, čo by so spravilo v plnke,tá by tiež mala stuhnuť.Možno menej mlieka a masa z orechov bude hustejšia. Skús. Ďakujem za komentáre.


  • marianne69, 22. novembra 2010 o 07:08
    Suhajdy,stara,vyborna klasicka.Vyzeraju ohromne:-)


  • dorisa, 22. novembra 2010 o 07:20
    @marianne69 , dneska, keď som vnučke čítala vaše komentáre, tak mi poverdala, aby som neprovokovala. Zrejme zas by si dala, poviem ti boli zas výborné, a také, ako vždy. Ďakujem.


  • just0708, 22. novembra 2010 o 07:27
    SUPÉÉÉR, milujem šuhajdy! Spravím si ich podľa teba DORISKA, snáď sa mi podaria. Pekný deň ti prajem


  • kucharronald, 22. novembra 2010 o 07:33
    ďaľší skvelý recept na Vianoce :))) ďakujem dorisa :)


  • wevewe, 22. novembra 2010 o 08:03
    toto milujem.


  • marienka44, 22. novembra 2010 o 08:11
    Kazde sviatky ich robim, ale inak, bez vajca a z BB pudungu a s rumom. Mozno napisem recept.


  • palokuchki, 22. novembra 2010 o 08:26
    Aj ja dakujem za recept. Suhajdy boli moje oblubene, urcite ich spravim.


  • allstar, 22. novembra 2010 o 08:28
    Tak šuhajdy to je pecka .


  • andula1964, 22. novembra 2010 o 08:30
    No SUPER,na takéto veci človek už aj zabudol,no aspoň máme další nápad a druh na sviatky,ĎAKUJEM!!!


  • elisticka, 22. novembra 2010 o 08:52
    @dorisa konecne suhajdy uz som ich davno hladala ze ich urobim :-))ukladam do KK mala som vynikajuci receptik len sa mi z hlavy vyparil a papierik stratil.-)))


  • zsuzsu, 22. novembra 2010 o 08:56
    mamina robí takééto :)) ako dieťa som ich mnammm...diki za pripomenutie,spravím ich s dcérkou :D


  • altyn, 22. novembra 2010 o 08:57
    @dorisa nie som moc skúsený v pečení a tak neviem ako sa zvaruje mlieko s cukrom "na niť"? Vopred ďakujem za odpoveď, lebo sa mi tento recept páči a rád by som to urobil a nepokazil :-)


  • malyanjelik, 22. novembra 2010 o 09:02
    robievam aj tieto, sú mňam, ale aj ich obmenu tak, že namiesto orechovej plnky robím salkovú a tá j ale fakt mňam:-)


  • sonijamt, 22. novembra 2010 o 09:28
    dorisa, ste ma predbehli :-)))) robievam presne tento istý recept, sú vynikajúce:-), už sú aj suroviny k Vianociam na ne pripravené:-))


  • lilifa, 22. novembra 2010 o 09:43
    Ja robim takéto isté len do orechov nedávam vajce,@kuchticka miesto stuženého pokrmového tuku, pridaj ceru, alebo omegu sú to pokrmové tuky


  • samanka, 22. novembra 2010 o 10:05
    konečne aj ja budem mať dobrý recept na šohajdy.


  • katamama, 22. novembra 2010 o 10:06
    Poznám a tiež robím len plnky si vždy mením.


  • hannah22, 22. novembra 2010 o 10:20
    ach staré dobré šuhajdy ..trafila si presne... :))


  • garanco, 22. novembra 2010 o 10:38
    Krásne urobené, určite sú lepšie ako moje z BB pudingu a celého stuženého tuku!


  • tinca, 22. novembra 2010 o 10:48
    je more recp na šuhajdy a tento je jeden z tých vydarených. je to lakota :-)


  • etulik, 22. novembra 2010 o 10:55
    Tak toto som si robila keď som mala sedemnásť, úplne som zabudla na receptík. Aj keď ja som mala trochu iný, zmiešavala som všetky suroviny priamo s čokoládou. Ukladám si a urobím teraz na sviatky...dík za pripomenutie..:-)


  • ajan16, 22. novembra 2010 o 11:48
    Výborné na Vianoce,miesto r.es.dávam rum.


  • dorisa, 22. novembra 2010 o 11:54
    @altyn , to ked mlieko s cukrom povaríš, tak keď potom z varešky nazad do hrnca vylievaš,tak sa to má trocha natahovat,ale ty si nerob nič z hoto, to len pekne povar tie ingrediencie, potom odstav zo sporáka a rýchlo vmiešaj vajičko rozšlahané,aby sa nezrazilo.(MALÉ KUSOČKY, AK VZNIKNÚ Z BIELKA, NEVADIA)


  • dorisa, 22. novembra 2010 o 12:04
    Všetkým vam dakujem za komentáre, to bola sprška, velmi ma to potešilo, som naozaj aj hrdá na tieto moje šuhajdy, lebo doma sa po nich hneď zapráši. Táto kombinácia chutí mi najviac vyhovuje,a to som jedla veľa druhov.


  • tatranka, 22. novembra 2010 o 12:09
    Dobrú šuhajdu,nikdy neodmietnem.Obsahuje samé dobroty.Aj tie tvoje sú lákavé.


  • gabaone, 22. novembra 2010 o 12:11
    Super receptík, ja dávam namiesto vlašských orechov nesolené arašídy a tiež je to super. Iste ich budem robiť na sviatky.


  • altyn, 22. novembra 2010 o 12:27
    @dorisa ďakujem a drž palce nech sa mi podaria. :-)))


  • sairaam, 22. novembra 2010 o 12:44
    Ďakujem za pripomenutie, skoro som už na ne zabudla...A netreba ich piecť!:-)))


  • dorisa, 22. novembra 2010 o 12:59
    @altyn , som s tebou a " veríme" !


  • dorisa, 22. novembra 2010 o 13:03
    @sonijamt , šuhajdy som piekla asi pred 4 dňami, len som mala veľa receptov, tak som si to rozdelila aj na tento týždeň a potom ma napadlo, že by ma mohol aj niekto"predbehnuť," haha, ale nie, nič by sa nestalo


  • sjuz, 22. novembra 2010 o 13:06
    šuhajdy milujem, ale s rumom, nie s príchuťou:) a robím presne ako ty. až na ten rum :))


  • dorisa, 22. novembra 2010 o 13:12
    @sjuz ,ja som za, ale ja mám doma priateľa(ten už nemože,chvalabohu),tak nam stačí aj prichuť. Ďakujem


  • valeri, 22. novembra 2010 o 13:14
    sú krásne, tak presne takéto aj s tým orechom poznám z detstva, asi nepoznám nikoho, kto by ich nemal rád,


  • olinka12, 22. novembra 2010 o 13:22
    Šuhajdy sú skvelé pridala som si ich do KK lebo aj u nás nesmú chýbať na žiadne sviatky ja robievam plnku z kondenzovaného mlieka, ktoré sa varí dve hodiny ale tieto sviatky budú určite aj s orechovou plnkou.


  • sonijamt, 22. novembra 2010 o 14:06
    dorisa, viete ako sa hovorí: "kto neskoro chodí..." Ja som si včera pozerala koláčiky, čo ideme piecť na sviatky a tak som si na dnes pripravila šuhajdy, že hodím na stránku, no skoro som odpadla a ešte aj tie isté suroviny :-))))))))) mne osobne s BB pudingom nechutia a jedla som už aj iné, ale tento recept sa u nás pečie hádam aj vyše 30 rokov a nevymenila by som :-)


  • zornicka5, 22. novembra 2010 o 14:28
    Robím rovnaké, rovnakým postupom, ale bez hrozienok a vajíčka. Aj tie moje sú vynikajúce. Nechápem, prečo sa tam dáva vajíčko, ktoré môže ohroziť pretože sa dáva surové ich trvanlivosť. Ja ich mám z jednej dávky 55 takže vydržia cez celé Vianoce až do Nového roku.


  • dorisa, 22. novembra 2010 o 15:14
    @sonijamt , ani ja nemám rada napr. s karamelom a tie s bb pudingom som asi ani nejedla.@zornicka5 , nedáva sa surové, zavarí sa do plnky, ale nie na priamom ohni, potom ked sa nezrazí,atk už aj prevrieť na sporáku. Mne tiež vydržia v poriadku aj do Nového roka, pokial sa ovšem nespapaju,ale väčšinou urobím nové. Všetkým ešte raz ďakujem za komentáre, vážim si to.


  • lorain, 22. novembra 2010 o 15:28
    Skuste suhajdy z cokolad Gastany v cokolade, davam 11 ks a tuk HERA. Dostat ich v Lidli.


  • sonijamt, 22. novembra 2010 o 15:36
    ja ak stihnem z nich odobrať, tak pár aj zamrazím:-) a v januári-februári akoby sme na víkend ku kávičke našli, sú ako čerstvé. Inak v pohode vydržia až do Nového roku, ale musím pár schovať, lebo by nevydržali ani do Vianoc:-) Myslím si že je to vďačný koláčik, u nás kolegyne prinášali šuhajdy robené na rôzne spôsoby, ale tieto nerobieval nikto iba ja a boli prvé, po ktorých sa behom pár minút "zaprášilo":-)))


  • ainy, 22. novembra 2010 o 16:06
    aj ja si ich pridávam do KK, sú krásne a určite aj chutné, vďaka za recept


  • dorisa, 22. novembra 2010 o 16:39
    @sonijamt , ja som tak na "lad" dala kokosové grilážky a nepečenú roládu, potom som ich vybrala aspoň na fotenie k receptu(viď.moje recepty) ale ja mám čas, nech spapajú moji, ja urobím nové.


  • remcula, 22. novembra 2010 o 16:49
    Mńááám!!


  • martahu, 22. novembra 2010 o 17:16
    aj ja taketo šuhajdy robievam, sú vynikajúce.


  • dorisa, 22. novembra 2010 o 22:59
    Všetkým dakujem za komentáre, nevedela som že to bude mat taký veľký ohlas, ja naozaj varím tradične jedlá a väčšinou aj tradičné múčniky. Naozaj,dakujem :))))))


  • jarunka, 23. novembra 2010 o 02:33
    vcera som si to vajicko ani nevsimla. Miesto tuku davam maslo, a tiez davam rum nie prichut. Niekady ich robim aj s oprazenych a postruhanych liesk. orieskov. Tie su hadam este lepsie.


  • kuchticka, 23. novembra 2010 o 05:14
    Ano, s lieskovcami su chutnejsie, tiez som robievala. Tak teraz skusim s maslom a dvojej davky. Jednu s vlasskymi a druhu s lieskovymi orieskami.


  • dorisa, 23. novembra 2010 o 07:09
    @kuchticka , @jarunka , ja mám toľko vlašských orechov (škoda by ich bolo ) že treba ich pomínať a lieskovce možu tam byt tiež vynikajúce, ale práve túto chuť,klasickú mame radi. Liskovce(drahé) kupujem, aj polkilový sáčok dokážem spapať za pár dní.


  • bazulienka, 23. novembra 2010 o 07:49
    ja ich robím tiež inak,ale tvoje vyzerajú chutnučké tak ich skúsim podľa teba a uvidim .dám vedieť


  • zuzula2, 23. novembra 2010 o 10:27
    no tento rok by som aj ja prvy krat v mojom zivote chcela robit suhajdy moja mamina ich zboznuje... ale nema rada vlasske orechy... citam ze sa mozu pouzit aj lieskovce to ma velmi tesi... hmm niekde som citala aj recept na suhajdy so salkom ... viete niekto aj taky recept?


  • zdezda, 23. novembra 2010 o 18:49
    krásne, mňamkové, fakt sviatočné:-)))


  • sjuz, 23. novembra 2010 o 19:52
    raz som bola taká nenásytná na ten rum, aby som ho tam mala čo najviac - :)), až mi plnka tak zredla, že sa vôbec nedala dať do košíčkov...:)), poučila som sa, už nie som taká - radšej si líznem na chuť z ploskačky:))


  • dorisa, 23. novembra 2010 o 19:59
    @sjuz , vidíš vidíš, vraví sa, že netreba šetriť! ale v takomto pripade radšej šetri a potom tak urob,ako píšeš. Bude aj šuhajda, aj drink.


  • karky, 25. novembra 2010 o 22:26
    vcera som ich odkusala, su vynikajuce....vdaka. Som velmi rada lebo zijem v zahranici a do receptu ktory som mala na suhajdy isiel BB puding, ktory tu nemozem zohnat...Aj tak, tieto suhajdy su ovela lepsie...chutili celej rodine aj kolegom v praci...


  • dorisa, 25. novembra 2010 o 22:46
    @karky , ďakujem za uznanie. Som rada, že vám chutil, ja musím zas urobiť lebo moja vnučka ich zas pýta.


  • vecnemlada, 28. novembra 2010 o 12:43
    kuchticka, stuzeny pokrmovy tuk je v zahranici LARD, inak tieto suhajdy su moje najoblubenejsie, ale pouzivam rum, nie aromu.


  • kucharronald, 4. decembra 2010 o 08:01
    Ešte jednu otázku ti chcem dať :))) Koľko by vydržali, keby sa nezjedli? :)) Keby som začal teraz, vydržali by do Vianoc? A kde by sme ich mohli skladovať? Stačí v špajzi? :) ďakujem :)


  • dorisa, 4. decembra 2010 o 09:54
    @kucharronald , vieš, ja mám veľmi studenú špajzu, vydržia, aj tak by mali by v chlade, teraz aj na okne. Ale v teple ich nenechávaj,zmäkli by. Inak, nemá sa v nich čo pokaziť, čokoládaje trváca a plnka je prevarená. Takže, vydržia,len daj do chladu.


  • kucharronald, 4. decembra 2010 o 17:27
    Aha....takže môžu byť kludne v špajzi..že? Na chladnom mieste, kde sa tá čokoláda neroztopí...alebo na balkóne :)


  • dorisa, 4. decembra 2010 o 17:58
    @kucharronald , ano.


  • tragedianaentu, 6. apríla 2011 o 22:20
    Ja šuhajdy zbožňujem, ale najradšej ich mám s kokosovou plnkou, ktorú robí moja mamka. Na vrch dávame namiesto lentiliek take malé jahodové cukríky, také trochu kyslaste. Sú fantastické.


  • cica2, 6. apríla 2011 o 22:41
    zbožňujeme šuhajdy, tiež ich rada robievam ale s karamelovou plnkou a vyskúšam aj tvoje s orechovou, vyzerajú supér
    :)


  • dorisa, 6. apríla 2011 o 23:01
    @cica2 , @tragedianaentu , ja tiež zbožňujem šuhajdy, u nas sa prvé zjedia z vianočného pečenia a ja mam takýto recept ešte od mojej maminy a stale len tieto robím, nakoľko su s orechovou plnkou a orechom navrchu, tak aj miniem zasoby orechov. Moja rodina je na tieto zvyknuta a ja nechcem experimentovať. ĎAKUJEM ZA ZAUJEM A KOMENTÁRIKY.


  • jerica, 6. apríla 2011 o 23:20
    @dorisa robila som podľa Tvojho receptu , len nedala som orech na plnku , ale višňu do plnky a zaliala.


  • baskaba, 16. mája 2012 o 22:09
    ja zboznujem tie od babky, ako som to tu citala teraz, no budem jej musiet zajtra zavolat a vypytat si recept :)) mozno ho aj pridam ak ich budem robit a nafotim to :)


  • dorisa, 17. mája 2012 o 00:56
    @baskaba , som zvedavá na tvoj recept. Zatiaľ ma iné ,ako moje nedostali. Ďakujem za komentár.


  • andulicek, 26. novembra 2012 o 08:31
    ja som asi 10x citala, ze mlieko s cukrom zvarit na nit :D hned som sla na komenty, ci sa uz niekto na to nepytal... tento rok mam v plane robit moje prve suhajdy, tak tlacim tento recept a som na ne velmi zvedava


  • dorisa, 26. novembra 2012 o 11:58
    @andulicek , na niť, to znamená, že keď zdvihneš varešku s tou zmesou, tak sa bude troška naťahovať, ale niekedy sa to ani mne nepodarí a postupujem ďalej podľa receptu:) jednoznačne plnka nemá byť veľmi riedka, a nechaj ju vychladnúť,pred plnením. Tieto šuhajdy sú mňam. Ďakujem za komentár.


  • janazjarku, 13. decembra 2012 o 13:49
    Tento rok som sa rozhodla okrem Ježibabkiných "šišaniek" obhatiť stôl aj tvojími šuhajdami, lebo práve tieto sú presne také ako ich robievala moja mamka .-)


  • dorisa, 13. decembra 2012 o 13:54
    @janazjarku , Janka, dobre si si vybrala, haha...aj ja dnes idem robiť tieto moje šuhajdy...vnučka už na ne čaká. Ďakujem.


  • honestka, 13. decembra 2012 o 21:25
    @andulicek : daj si do Hladaj: varit cukor na nit.... bolo tu uz vela dikusii /najdes to aj v receptoch/ ako na to a ako sa lahko tento cukrovy sirup uvari ci uz mas teplomer alebo bez neho;
    ak nenajdes, napis mi-dam ti vediet.


  • honestka, 13. decembra 2012 o 21:26
    @ dorisa: ja tiez robievam len taketo varene suhajdy s rozdielom, ze krem slaham ako na zakusky.
    su ozaj vyborne, nabuduce skusim tvoj system. vdaka.


  • dorisa, 13. decembra 2012 o 22:14
    @honestka , skús, potom daj vedieť, ako chutili, ďakujem


  • marianne, 17. decembra 2012 o 12:24
    @doriska dakujem su naozaj vynikajuce:-)


  • dorisa, 17. decembra 2012 o 12:40
    @marianne , ďakujem za uznanie, dobrú chuť .Príjemné prežitie Vianoc.


  • andulicek, 22. decembra 2012 o 09:37
    veľmi pekne ďakujem za rady a ochotu, ste zlaté... táto stránka sa mi páči čím ďalej tým viac :)


  • dorenika, 2. januára 2013 o 21:11
    jeej presne taketo robi nasa prababka,ja sa ich vzdy prejem a je mi zle ale nepoucim sa nikdy :D


  • mariaklara, 2. januára 2013 o 21:19
    Tieto robím aj ja, robila ich kedysi moja maminka, mám ich veľmi rada, radšej ako tie so saklom, tie sú mi veľmi sladké.


  • dorisa, 2. januára 2013 o 21:31
    @andulicek , @derenika , @mariaklara.. ďakujem Vám za komentárik..prajem úspešny Nový rok.


  • suchyna, 20. januára 2013 o 22:39
    Ja mám presne tento recept, len sa tam nedáva vajíčko, skus ho tam nedat, aspon sa ti to nezrazi ... nebudeš to riskovať, su super, robim len tieto, ale bez vajíčka.


  • dorisa, 20. januára 2013 o 22:43
    @suchyna , vaskúšam, ďakujem


  • bobina, 24. januára 2013 o 20:07
    robim ich uz niekolko rokov rovnako ako ty ale do plnky vajicko nedavam


  • dorisa, 24. januára 2013 o 20:08
    @bobina..nabud úce nedám vajce ani ja:)))))ďakujem


  • skaza, 27. marca 2013 o 22:48
    Tieto šuhajdy sú neskutočne dobré...aj zajtra sa na ne chystám, nech je veľká noc naozaj chutná...


  • dorisa, 28. marca 2013 o 08:24
    @skaza , aj ja tak vravím...že...najlepšie :) ďakujem za komentár


  • elysa, 28. marca 2013 o 09:59
    aj ja mám tento recept po mame, ale u nás je mlieko vymenené za silnú kávu... my sme taký kávoholici,máme radi kávove zákusky...


  • dorisa, 28. marca 2013 o 10:02
    @elysa , možu byť dobručké..... príjemné sviatky prajem


  • elysa, 28. marca 2013 o 10:14
    narobila si mi chúťky,asi urobím aj tie,aj prajem príjemné sviatky...


  • angiek, 31. marca 2013 o 15:07
    ja robim uz len podla tychto :-)


  • dorisa, 31. marca 2013 o 15:21
    @angiek , ďakujem.....


  • tesi1412, 5. novembra 2013 o 22:54
    šuhajdy patria k Vianociam, robím ich každý rok ale....recept od starkej sme stratili a tak sme skúšali z časopisov, od susedov, s Bb pudingom a všelijaké , žiaľ ani jedny neboli ako tie čo robievala starká, až teraz som natrafila na tvoj recept....vďaka....dnes som ich skúsila a tieto Vianoce po dlhých rokoch budeme mať šuhajdy ako od starkej...ešte raz ďakujem!!!


  • dorisa, 6. novembra 2013 o 08:17
    @tesi1412 , som veľmi rada že si si vybrala môj recept, ktorý tiež mám samozrejme od mojej maminky, verím, že vám budú tieto šuhajdy chutiť.


  • iva2111, 6. novembra 2013 o 09:31
    :-) i u nás patří šuhajdy na vánoční stůl. Jako čokoládu používám Ledové kaštany a místo tuku máslo.


  • iva2111, 6. novembra 2013 o 09:40
    Ještě k těm tukům - včera jsem našla tohle video, pokud chcete kouknout....
    » www.stream.cz/nejnovejsi/adost/10000105-rostlinne-tuk...


  • dorisa, 6. novembra 2013 o 09:47
    @iva2111 , je veľa obmien týchto skvelých čokoládiek. Ja som verná len týmto, iné mi naozaj nechutia, aj keď sa u kamošky ponúknem inými šuhajdami, vždy sa len vrátim k starému osvedčenému mamičkinmu receptu. Žiadny ma zatiaľ neočaril. Dvakrát do roka mi Cera nezaškodí.....xixixi. Ďakujem za záujem a komentár.


  • kozza, 29. novembra 2013 o 19:34
    Tak jsem právě nalila do košíčků a čekám, ale nějak nemůžu uvěřit tomu, že by to mohlo ztuhnout... ??? Asi jsem někde udělala chybu :-(


  • dorisa, 29. novembra 2013 o 19:47
    @kozza , ak si dala stuženy tuk, určite stuhnú. Držím palce.


  • veve23, 10. decembra 2013 o 14:22
    Ahoooj, prosím poraď. Už drohýkrát som orbila šuhajdy podľa tvojho receptu, chuťovo paráááda..len mne vždy ta "čokoláda" stuhne. Najskor som dala maslo Liptov namiesto cery, dnes som už dala ceru a vytesovala sa,že koonečne je tekuta a ked som pridala za lyžicu rumu, bum a bolo to zase huste na akoby rumové gulicky. Je problem v tom,ze som to cele robila na pare az do konca a uvaril sa mi BBpuding. Normalne som na pare rozpustila tuk a potom pokracovala akurat som to neodstavila z pary.. :-( ako daju sa jest,ale vobec niesu take pekne ako tvoje.. :-(


  • veve23, 10. decembra 2013 o 14:58
    joooj, pardooon. Prepáč, pomýlila som si recept :-(


  • dorisa, 10. decembra 2013 o 17:28
    @veve23 , už som sa zľakla:) nevadí:)


  • x5bambulax5, 15. decembra 2013 o 10:16
    Dobry den chcem sa spytat vcera som robila vase suhajdy a skoncili v kosi...plnka mi vobec nestuhla mozte mi poradit co som robila zle?dakujem za odpoved milujem suhajdy a som zifala ze skoncili tam kdeskoncili


  • dorisa, 15. decembra 2013 o 10:38
    @x5bambulax5 , a dala si ceru? Ja mám niekedy redšiu tú plnku,ale aj tak stuhne. Nechápem, kde si urobila chybu, ja podľa tohoto receptu ich robím už asi aj 20 rokov, vždy sa podaria. Zatiaľ nik nepísal,žeby sa im nepodarili.



  • misiak, 21. decembra 2013 o 11:50
    robila som vcera ale nemala som ceru, dala som maslo a pre istotu viac orechov... stuhne mi to ? :D



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist