Gaštanovo-mandarínková Charlote fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 11. apríla 2015

Na víkend som upiekla veľmi chutné rezy..

15
porcií
65 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
110 g
5 PL teplá
50 g
1/2 bal.
3 bal. práškový
Krém:
250 g sladené
250 g
8 ks
1/2 KL
1 kr. zavárané
250 ml domáci
1 PL
Na vrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy som dala kryštálový cukor a pridala som 6 celých vajec..vymiešala som do peny a počas miešania, som pridala 5 PL teplej vody..

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    múku, prášok do pečiva a pudingové prášky som zmiešala a po lyžici pridávala k vajcovej hmote a opatrne vmiešala..

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    plech som vystlala pečiacim papierom, cesto som vyliala a upravila...trúbu som nechala vyhriať na 180 st.

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    korpus sa piekol 12 min. upečený som nechala vychladiť na mriežke..

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pokiaľ sa korpus chladil, pripravila som si plnku..gaštanové pyré a tvaroh som pomiešala, pridala som vanilkovú esenciu..a aby mi krém spolu držal, pomrvila som do krému piškóty..vychladnutý korpus som si rozmerala..jeden kus 12 cm. to potrebujem na vrch a ďalšie som pokrájala na 2 cm.široké pásy..

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pásy som si skrátila na dlžku formy..pripravila som si paradajkový lekvár..

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    formu som si vystlala pečiacim papierom tak, aby mi prečnieval, lebo potrebujem koláč po dokončení zakryť a zaťažiť na noc knihami...

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    každý pás som potrela na boku lekvárom, uložila do formy a opäť potrela lekvárom aj z druhej strany...ukladám , pokiaľ sa mi všetky pásy neminú...potom som natrela aj široký pás a natretou časťou som zakryla úzke pásy..zakryla som ho prevýsajúcim papierom, uložila do chladničky a zaťažila knihami...

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    napokon som potrela lekvárom aj zvnútornej strany všetky pásy...uložila som polovicu krému, na krém som uložila mandarinky a zakryla zbytkom plnky..zakryla vrchom a uložila do chladničky..

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    druhý deň som vybrala z chladničky, položila na podnos a obrátila-vyklopila z formy..nemusí sa potrieť čokoládou, lebo svojou skladbou cesta zdobí...ale ja som ju poliala horkou čokoládou, nechala som ju stuhnúť a ozdobila som ju šľahačkou a mandarinkami..

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a ozdobila...

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    prajem vám dobrú chuť..

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

25 komentárov k receptu
Izka, chválim aj ja tvoju mravenčiu trpezlivosť, peknú formu si vytvorila. Všetky suroviny mám rada, len takto spolu mi nepasujú. Buď tvaroh s ovocím a džemom alebo gaštanová plnka s čokoládou, prípadne rumom ochutená. Pre ten postup ukladám, ďakujem a plnku budem meniť podľa okolností:-)

Pridaj komentár k receptu: