Foto: izabella929
Na víkend som upiekla veľmi chutné rezy..
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
110 g |
|
5 PL teplá |
|
50 g |
|
1/2 bal. |
|
3 bal. práškový |
|
Krém: | |
250 g sladené |
|
250 g |
|
8 ks |
|
1/2 KL |
|
1 kr. zavárané |
|
250 ml domáci |
|
1 PL |
|
Na vrch: | |
|
Postup
-
1
Do misy som dala kryštálový cukor a pridala som 6 celých vajec..vymiešala som do peny a počas miešania, som pridala 5 PL teplej vody..
-
2
múku, prášok do pečiva a pudingové prášky som zmiešala a po lyžici pridávala k vajcovej hmote a opatrne vmiešala..
-
3
plech som vystlala pečiacim papierom, cesto som vyliala a upravila...trúbu som nechala vyhriať na 180 st.
-
4
korpus sa piekol 12 min. upečený som nechala vychladiť na mriežke..
-
5
pokiaľ sa korpus chladil, pripravila som si plnku..gaštanové pyré a tvaroh som pomiešala, pridala som vanilkovú esenciu..a aby mi krém spolu držal, pomrvila som do krému piškóty..vychladnutý korpus som si rozmerala..jeden kus 12 cm. to potrebujem na vrch a ďalšie som pokrájala na 2 cm.široké pásy..
-
6
pásy som si skrátila na dlžku formy..pripravila som si paradajkový lekvár..
-
7
formu som si vystlala pečiacim papierom tak, aby mi prečnieval, lebo potrebujem koláč po dokončení zakryť a zaťažiť na noc knihami...
-
8
každý pás som potrela na boku lekvárom, uložila do formy a opäť potrela lekvárom aj z druhej strany...ukladám , pokiaľ sa mi všetky pásy neminú...potom som natrela aj široký pás a natretou časťou som zakryla úzke pásy..zakryla som ho prevýsajúcim papierom, uložila do chladničky a zaťažila knihami...
-
9
napokon som potrela lekvárom aj zvnútornej strany všetky pásy...uložila som polovicu krému, na krém som uložila mandarinky a zakryla zbytkom plnky..zakryla vrchom a uložila do chladničky..
-
10
druhý deň som vybrala z chladničky, položila na podnos a obrátila-vyklopila z formy..nemusí sa potrieť čokoládou, lebo svojou skladbou cesta zdobí...ale ja som ju poliala horkou čokoládou, nechala som ju stuhnúť a ozdobila som ju šľahačkou a mandarinkami..
-
11
a ozdobila...
-
12
prajem vám dobrú chuť..
Diskusia k receptu