Gaštanovo-mandarínková Charlote fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 11. apríla 2015

Na víkend som upiekla veľmi chutné rezy..

15
porcií
65 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
110 g
5 PL teplá
50 g
1/2 bal.
3 bal. práškový
Krém:
250 g sladené
250 g
8 ks
1/2 KL
1 kr. zavárané
250 ml domáci
1 PL
Na vrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy som dala kryštálový cukor a pridala som 6 celých vajec..vymiešala som do peny a počas miešania, som pridala 5 PL teplej vody..

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    múku, prášok do pečiva a pudingové prášky som zmiešala a po lyžici pridávala k vajcovej hmote a opatrne vmiešala..

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    plech som vystlala pečiacim papierom, cesto som vyliala a upravila...trúbu som nechala vyhriať na 180 st.

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    korpus sa piekol 12 min. upečený som nechala vychladiť na mriežke..

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pokiaľ sa korpus chladil, pripravila som si plnku..gaštanové pyré a tvaroh som pomiešala, pridala som vanilkovú esenciu..a aby mi krém spolu držal, pomrvila som do krému piškóty..vychladnutý korpus som si rozmerala..jeden kus 12 cm. to potrebujem na vrch a ďalšie som pokrájala na 2 cm.široké pásy..

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pásy som si skrátila na dlžku formy..pripravila som si paradajkový lekvár..

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    formu som si vystlala pečiacim papierom tak, aby mi prečnieval, lebo potrebujem koláč po dokončení zakryť a zaťažiť na noc knihami...

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    každý pás som potrela na boku lekvárom, uložila do formy a opäť potrela lekvárom aj z druhej strany...ukladám , pokiaľ sa mi všetky pásy neminú...potom som natrela aj široký pás a natretou časťou som zakryla úzke pásy..zakryla som ho prevýsajúcim papierom, uložila do chladničky a zaťažila knihami...

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    napokon som potrela lekvárom aj zvnútornej strany všetky pásy...uložila som polovicu krému, na krém som uložila mandarinky a zakryla zbytkom plnky..zakryla vrchom a uložila do chladničky..

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    druhý deň som vybrala z chladničky, položila na podnos a obrátila-vyklopila z formy..nemusí sa potrieť čokoládou, lebo svojou skladbou cesta zdobí...ale ja som ju poliala horkou čokoládou, nechala som ju stuhnúť a ozdobila som ju šľahačkou a mandarinkami..

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a ozdobila...

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    prajem vám dobrú chuť..

    Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

tatranka
Je to krásny zákusok.Ty si sa teraz do tých farebných kúskov zamilovala.Obdivujem tvoju precíznu prácu.
janara
obdivujem ťa, tvoju kreativitu, trpezlivosť, precíznosť....nádherné, ako vždy !!!!
radost
všetko pečené od teba je príma..zákusková umelkyňa..:-)
havino
dievča zlaté, kde predávajú trpezlivosť? kapánek by som si kúpila keby sa dalo, pekná charlota a podla surovín a j chutná
terinka55
Pre mňa veľmi prácne, ale Ty si šikovná a výsledok stojí za to. Parádne!
kukulienka71
Izka, chválim aj ja tvoju mravenčiu trpezlivosť, peknú formu si vytvorila. Všetky suroviny mám rada, len takto spolu mi nepasujú. Buď tvaroh s ovocím a džemom alebo gaštanová plnka s čokoládou, prípadne rumom ochutená. Pre ten postup ukladám, ďakujem a plnku budem meniť podľa okolností:-)
tinca
@izabella929 piplačka, ale úžasná pochúťka, ktorá aj krásne vyzerá, o čom svedčia tvoje pekné fotky