Gaštanovo-mandarínková Charlote (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na víkend som upiekla veľmi chutné rezy..

15
porcií
65 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy som dala kryštálový cukor a pridala som 6 celých vajec..vymiešala som do peny a počas miešania, som pridala 5 PL teplej vody..
  2. múku, prášok do pečiva a pudingové prášky som zmiešala a po lyžici pridávala k vajcovej hmote a opatrne vmiešala..
  3. plech som vystlala pečiacim papierom, cesto som vyliala a upravila...trúbu som nechala vyhriať na 180 st.
  4. korpus sa piekol 12 min. upečený som nechala vychladiť na mriežke..
  5. pokiaľ sa korpus chladil, pripravila som si plnku..gaštanové pyré a tvaroh som pomiešala, pridala som vanilkovú esenciu..a aby mi krém spolu držal, pomrvila som do krému piškóty..vychladnutý korpus som si rozmerala..jeden kus 12 cm. to potrebujem na vrch a ďalšie som pokrájala na 2 cm.široké pásy..
  6. pásy som si skrátila na dlžku formy..pripravila som si paradajkový lekvár..
  7. formu som si vystlala pečiacim papierom tak, aby mi prečnieval, lebo potrebujem koláč po dokončení zakryť a zaťažiť na noc knihami...
  8. každý pás som potrela na boku lekvárom, uložila do formy a opäť potrela lekvárom aj z druhej strany...ukladám , pokiaľ sa mi všetky pásy neminú...potom som natrela aj široký pás a natretou časťou som zakryla úzke pásy..zakryla som ho prevýsajúcim papierom, uložila do chladničky a zaťažila knihami...
  9. napokon som potrela lekvárom aj zvnútornej strany všetky pásy...uložila som polovicu krému, na krém som uložila mandarinky a zakryla zbytkom plnky..zakryla vrchom a uložila do chladničky..
  10. druhý deň som vybrala z chladničky, položila na podnos a obrátila-vyklopila z formy..nemusí sa potrieť čokoládou, lebo svojou skladbou cesta zdobí...ale ja som ju poliala horkou čokoládou, nechala som ju stuhnúť a ozdobila som ju šľahačkou a mandarinkami..
  11. a ozdobila...
  12. prajem vám dobrú chuť..