Foto: mrcookiecook
Základ tohto receptu som našiel na internete, no trocha som ho pozmenil pridaním kakaa a džemu. Robil so ho zatiaľ len raz a hneď Zobraziť celý popisZáklad tohto receptu som našiel na internete, no trocha som ho pozmenil pridaním kakaa a džemu. Robil so ho zatiaľ len raz a hneď zabodoval. Troška mi tam nesedela teplota a čas pri pečení (podľa originálu 180°C, 15 minút), treba to určite sledovať podľa vlastnej trúby. No nakoniec všetko dobre dopadlo a koláč je naozaj výborný... :-)
porcií
príprava
na 120 °C
Suroviny
4 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
1 dl |
|
1 bal. |
|
10 PL horúca |
|
2 PL |
|
štipka |
|
Krém: | |
1 bal. |
|
250 g |
|
250 g |
|
2 PL |
|
3 dl |
|
Ostatné: | |
na potretie |
|
|
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom...
-
2
Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej, kakao a 10 lyžíc horúcej vody (je to približne tiež 1 dcl) a dobre premiešame...
-
3
Cesto prelejeme do tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť. V originále tohto receptu sa udáva 180°C a 15. minút. Ja som piekol približne na 120°C asi tak 30. minút a bez vrchného ohrevu, až na koniec. Treba piecť podľa vlastnej trúby, dávať pozor a sledovať, čo sa tam deje... :-)
-
4
Kým sa pečie korpus, urobíme si krém. Uvaríme si vanilkový puding (Dr. Oetker) z troch dcl mlieka a 2 PL cukru. Puding necháme vychladnúť a potom pridáme zmäknuté maslo a gaštanové pyré (pyré som použil z Lidla) a premiešame...
-
5
Dôkladne vymiešaný krém na chvíľu odložíme do chladničky a začneme sa venovať korpusu...
-
6
Upečený a vychladnutý korpus potrieme jahodovým džemom alebo iným, podľa chuti...
-
7
Na džemom potretý korpus nanesieme krém a rovnomerne rozotrieme...
-
8
Na záver celý koláč potrieme šľahačkou. Ja som použil práškovú, zarobenú podľa návodu. Môže sa použiť kľudne akákoľvek, zarobená zo šľahačkovej smotany, prášková, či sprejová, to je jedno. Šľahačku môžme nakoniec ozdobiť kakaom, Grankom alebo strúhanou čokoládou, či inými ozdobami...
-
9
Treba ešte chvíľu vydržať a nechať koláčik stuhnúť v chladničke, aspoň hodinku - dve. Potom už len: "Dobrú chuť..." :-)
Práve ho pečiem...už tretí krát za 3 týždne!
Prvý krát pre nás, rodinu. Potom mal vnuk narodky, chcel iba túto tortičku, teraz manželovi k meninám.
Jediná výčitka ! NIE umelú šľahačku z prášku, či sprayovú...toto naozaj nie !
A ja som si receptík upravila: 1. bez šľahačky, 2. krém s čokoládovým nie vanilkovým pudingom od dr.O., 3. do tortovej formy priemer 28cm, a keď stuhla poliala som čokoládovou ganache.😋😋😋😋
Ja dávam do 28cm