Gaštanový koláč
Gaštanové nákypy s lieskovcovým krokantom
Autor receptu: redakcia
Postup- Z hriankového chleba orežeme kôrku a bielu časť
nakrájame na malé kocky, necháme
trošku preschnúť. Gaštany uvaríme domäkka. Lieskovce upečieme
v rúre pri 175 °C 7 minút. Cukor na krokant zmiešame s troškou vody a na ohni
v hrnčeku necháme skaramelizovať. Hotovým karamelom prelejeme lieskovce a necháme vychladnúť.
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Bielky
vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.
Do žĺtkov zapracujeme nadrobno pokrájané gaštany, chlebové kocky a nakoniec sneh z bielkov.
- Silikónové formy na muffiny vymastíme maslom. Pripravenú hmotu rozdelíme do formičiek
a dáme piecť na 170 °C 15 minút. Lieskovcový karamel preložíme do pevného
plastového vrecka a za pomoci tĺčika
rozbijeme. Hotové nákypy posypeme
lieskovcovým krokantom.
|