Gaštanový koláč

Gaštanové nákypy s lieskovcovým krokantom

Autor receptu: redakcia

15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Z hriankového chleba orežeme kôrku a bielu časť nakrájame na malé kocky, necháme trošku preschnúť. Gaštany uvaríme domäkka. Lieskovce upečieme v rúre pri 175 °C 7 minút. Cukor na krokant zmiešame s troškou vody a na ohni v hrnčeku necháme skaramelizovať. Hotovým karamelom prelejeme lieskovce a necháme vychladnúť.
  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Do žĺtkov zapracujeme nadrobno pokrájané gaštany, chlebové kocky a nakoniec sneh z bielkov.
  3. Silikónové formy na muffiny vymastíme maslom. Pripravenú hmotu rozdelíme do formičiek a dáme piecť na 170 °C 15 minút. Lieskovcový karamel preložíme do pevného plastového vrecka a za pomoci tĺčika rozbijeme. Hotové nákypy posypeme lieskovcovým krokantom.