Fusilli s cuketou a prosciuttom
Autor receptu: medulienka108
Moja včerajšia večera - pripravená za 10 minút z vecí, čo boli práve poruke. Veď komu by sa v dnešných teplotách chcelo stáť pri sporáku čo i len o sekundu dlhšie.
Recept i fotky sú skutočne moje (ak ste na ne naďabili na http://vypustitparu.blogspot.co.uk, to preto, že si tam dávam dokopy svoju zbierku receptov)
2 porcie |
1 minút príprava |
9 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny dáme variť do osolenej vriacej vody – čas varenia vždy záleží od druhu a výrobcu cestovín. Moje sú uvarené za 8 minút.
- Na panvici si rozpálime olivový olej. Znížime teplotu a na 1 minútu restujeme mierne pálivú čili papričku, po minúte pridáme nasekaný cesnak a znovu restujeme ďalšiu minútu.
- Pridáme na kocky nakrájané paradajky s hnedým cukrom a trochou soli. Restujeme na strednom plameni asi 4 minúty. Paradajky sa nám majú rozpadať a pustiť šťavu.
- Pridáme jemne osolenú cuketu, ktorú sme nakrájali najskôr na 5 mm kolieska a potom prekrojili na hranolčeky. Restujeme ďalšie 3 minúty.
- Nakoniec do zmesi primiešame bazalku a odstavíme z plameňa.
- Premiešame s uvarenými cestovinami - ak sa vám zdajú príliš suché, môžete pridať i trochu vody z varených cestovín.
- Rozdelíme na tanier a posypeme strúhaným Parmezánom a plátkami rukami roztrhaného prosciutta (mne na 1 porciu postačí 1 plátok). Dobrú chuť!