Fučka s opražnou slaninkou aj cibuľkou

Autor receptu: fiby

Fučku máme veľmi radi, líši sa od popísaných receptov akurát v cibuľke. Varíme si ju, keď príde naša dcéra na návštevu na dlhšie a vieme sa jej najesť tak, že potom fučíme ako fučka.

8
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do posolenej vody si dáme variť olúpané zemiaky a varíme až do rozvarenia. Potom pridáme mlieko a po zovretí popučíme vo vode v ktorej sme ich varili. (možno ich miešať pomocou elektrickým ponorným miešačom).
  2. Pomaly a za stáleho miešania pridávame hladkú múku. Až je fučka v správnej konzistencii , necháme zovrieť a odstavíme, (nesmie byť riedka ale ani tuhá). Nadávkujeme na taniere.
  3. Slaninku nakrájame na kocky a upečieme na masti (oleji). Po upečení vyberieme a dáme na fučku, ktorú máme naporciovanú na tanieroch
  4. Do výpeku si prilejeme masť ak je málo a do tej horúcej masti vysypeme nakrájanú cibuľku, ktorú si pred tým poprášime hladkou múkou (obalíme ju v nej je chrumkavejšia). Cibuľka zružovie, odstavíme z ohňa (ona sa ešte dopečie v tej teplej masti) a nalejeme na pripravenú fučku. Posypeme zelenou, nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou (nemusí byť). Podávame s kyslím (sladkým, acidofilným) mliekom.
  5. Doporučujem si slaninku a cibuľku pripraviť včas ako fučku rozotrieme na taniere!!