Fritované vajcia
Autor receptu: redakcia
Postup- 8 vajec uvaríme natvrdo a olúpeme ich. Kôpor umyjeme a 2 kúsky vňate odložíme na ozdobenie.
- Zvyšný kôpor a cibuľu posekáme nadrobno. Sterilizované uhorky a jablko pokrájame na malé kocky.
- Jogurtový dresing premiešame s jogurtom, podľa chuti pridáme nálev z uhoriek, osolíme, okoreníme a premiešame.
- Do omáčky pridáme cibuľu, kôpor, jablko a uhorky. Olej vo fritéze rozohrejeme na 180 °C.
- Zvyšné vajce rozšľaháme so soľou a korením. Varená vajíčka obalíme postupne v múke, vo vajci a v strúhanke, vložíme do fritézy a vyprážame 1 – 2 minúty dozlata.
- Rozdelíme ich na taniere, prelejeme jogurtovou omáčkou a ozdobíme kôprom. Vhodnou prílohou je čerstvý chlieb.
|