Fritované vajcia

Autor receptu: redakcia

1-2 minút
na 180 °C

Postup

  1. 8 vajec uvaríme natvrdo a olúpeme ich. Kôpor umyjeme a 2 kúsky vňate odložíme na ozdobenie.
  2. Zvyšný kôpor a cibuľu posekáme nadrobno. Sterilizované uhorky a jablko pokrájame na malé kocky.
  3. Jogurtový dresing premiešame s jogurtom, podľa chuti pridáme nálev z uhoriek, osolíme, okoreníme a premiešame.
  4. Do omáčky pridáme cibuľu, kôpor, jablko a uhorky. Olej vo fritéze rozohrejeme na 180 °C.
  5. Zvyšné vajce rozšľaháme so soľou a korením. Varená vajíčka obalíme postupne v múke, vo vajci a v strúhanke, vložíme do fritézy a vyprážame 1 – 2 minúty dozlata.
  6. Rozdelíme ich na taniere, prelejeme jogurtovou omáčkou a ozdobíme kôprom. Vhodnou prílohou je čerstvý chlieb.