Frgál bez mlieka s pohánkovým tvarohom

dada777 - fotkadada777, 24. júla 2013
Frgál bez mlieka s pohánkovým tvarohom
Foto: dada777

Recept na frgál vhodný pri bezmliečnej diéte, ktorý je plnený rastlinným pohánkovým tvarohom. Koláč si môžete pripraviť aj s kravským mliekom a tvarohom.

20 minút
príprava
15 - 20 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
400 g
200 ml
60 g
4 ks
 štipka
100 ml
Na potretie:
2 - 3 ČL alebo sójový
1 ČL
Plnka:
300 - 400 g
 podľa chuti
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V domácej pekárni si pripravíme vláčne cesto, z ktorého budeme mať 4 frgále. Cesto rozdelíme na 4 časti, z každej vyvaľkáme tenký okrúhly koláč a necháme nakysnúť.

  2. 2

    Pohánkový tvaroh dochutíme cukrom, pridáme žĺtky, vymiešame a nanesieme na koláče. Bobuľky hrozna rozpolíme a pokladieme na tvarohovú plnku.

  3. 3

    Pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút a po upečení okraje koláčov potrieme pohánkovým jogurtom rozmiešaným s cukrom. Dobrú chuť!

    Frgál bez mlieka s pohánkovým tvarohom - obrázok 3

Diskusia k receptu

medovnicek
krásny frgál si napiekla, je obdivuhodné čo všetko z tých náhradných surovín dokážeš pripraviť:)