Recept na frgál vhodný pri bezmliečnej diéte, ktorý je plnený rastlinným pohánkovým tvarohom. Koláč si môžete pripraviť aj s kravským mliekom a tvarohom.
20 minút
príprava
príprava
15 - 20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 600 g |
|
| 400 g |
|
| 200 ml |
|
| 60 g |
|
| 4 ks |
|
| štipka |
|
| 100 ml |
|
| Na potretie: | |
| 2 - 3 ČL alebo sójový |
|
| 1 ČL |
|
| Plnka: | |
| 300 - 400 g |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
V domácej pekárni si pripravíme vláčne cesto, z ktorého budeme mať 4 frgále. Cesto rozdelíme na 4 časti, z každej vyvaľkáme tenký okrúhly koláč a necháme nakysnúť.
- 2
Pohánkový tvaroh dochutíme cukrom, pridáme žĺtky, vymiešame a nanesieme na koláče. Bobuľky hrozna rozpolíme a pokladieme na tvarohovú plnku.
- 3
Pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút a po upečení okraje koláčov potrieme pohánkovým jogurtom rozmiešaným s cukrom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu