Frgál bez mlieka s pohánkovým tvarohom

Autor receptu: dada777

Recept na frgál vhodný pri bezmliečnej diéte, ktorý je plnený rastlinným pohánkovým tvarohom. Koláč si môžete pripraviť aj s kravským mliekom a tvarohom.

20 minút
príprava
15 - 20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V domácej pekárni si pripravíme vláčne cesto, z ktorého budeme mať 4 frgále. Cesto rozdelíme na 4 časti, z každej vyvaľkáme tenký okrúhly koláč a necháme nakysnúť.
  2. Pohánkový tvaroh dochutíme cukrom, pridáme žĺtky, vymiešame a nanesieme na koláče. Bobuľky hrozna rozpolíme a pokladieme na tvarohovú plnku.
  3. Pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút a po upečení okraje koláčov potrieme pohánkovým jogurtom rozmiešaným s cukrom. Dobrú chuť!