Frgál bez mlieka s pohánkovým tvarohom
Autor receptu: dada777
Recept na frgál vhodný pri bezmliečnej diéte, ktorý je plnený rastlinným pohánkovým tvarohom. Koláč si môžete pripraviť aj s kravským mliekom a tvarohom.
20 minút príprava |
15 - 20 minút na 180 °C |
Postup
- V domácej pekárni si pripravíme vláčne cesto, z ktorého budeme mať 4 frgále. Cesto rozdelíme na 4 časti, z každej vyvaľkáme tenký okrúhly koláč a necháme nakysnúť.
- Pohánkový tvaroh dochutíme cukrom, pridáme žĺtky, vymiešame a nanesieme na koláče. Bobuľky hrozna rozpolíme a pokladieme na tvarohovú plnku.
- Pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút a po upečení okraje koláčov potrieme pohánkovým jogurtom rozmiešaným s cukrom.
Dobrú chuť!