Francúzsky obrátený jablčník

Autor receptu: matus113

Ľahký dezert.

70 minút
príprava
55 minút
na 170 °C

Postup

  1. Jablká ošúpeme, očistíme a nakrájame na plátky, ktoré naukladáme na dno vymastenej formy. Do misy dáme 100 g práškového cukru, 115 g polohrubej múky, 2 vajcia, 50 g masla, 2 KL kypriaceho prášku, 90 ml mlieka.
  2. Zmes vymiešame na hladké cesto a vylejeme na jablká. Koláč dáme piecť na 170 stupňov na 40 minút. Počas pečenia pripravíme poslednú vrstvu.
  3. Dáme do misy 100 g práškového cukru, 75 g masla a 1 vajce. Vymiešame nahladko. Po 40 minútach vyberieme koláč z trúby a na vrch dáme pripravenú zmes. Koláč dáme zapiecť ešte na 15 minút.