Francúzske zemiaky

Autor receptu: barbirik

Francúzke zemiaky som tu našiel len z varených zemiakov ja robievam zo surových a mne tak chutia najviac.

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ošúpeme zemiaky a nakrájame na kolieska asi 1cm hrubé,očistíme a nakrájame cibulu na kolieska,klobásu na kolieska
  2. Do hrnca vrstvíme striedavo zemiaky,cibuľu,klobásu každú vrstvu okoreníme a osolíme skončíme vrstvou zemiakov.Zakryjeme pokrývkou a dáme do rúry piecť.
  3. Ked sú zemiaky mäkké vyberieme hrniec z rúry odkryjeme necháme minútku odstáť a zalejeme rozmiešanými vajíčkami a na vrch dáme kyslú smotanu vložíme naspet do rúry a dame odkryté na 5 min zapiecti