Francúzske zemiaky s hlivou
Autor receptu: 58vlasta
Zemiakových jedál je kopa a aj toto je chutné...
4 porcie |
30 minút príprava |
30+5 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky uvaríme pokrájané na plátky. 2 vajcia uvaríme na tvrdo. Na rozpraženej slanine orestujeme cibuľu, pridáme hlivu alebo šampiňony, osolíme, okoreníme a udusíme do mäkka.
- Do vymastenej zapekacej nádoby alebo pekáča uložíme vrstvu zemiakov, uvarené a pokrájané vajcia a udusenú hlivu. Navrch dáme zemiaky pokvapkané maslom. Pečieme asi 30 minút.
- V hrnčeku rozmiešame 2 vajcia s mliekom, pridáme štipku soli, zalejeme zemiaky a posypeme syrom, zelenou vňaťou a ešte asi 5 minút zapečieme.