Francúzske zemiaky s hlivou
	        Autor receptu: 58vlasta
	         
	        
	        Zemiakových jedál je kopa a aj toto je chutné...
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	30+5 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Zemiaky uvaríme pokrájané na plátky. 2 vajcia uvaríme na tvrdo.  Na rozpraženej slanine orestujeme cibuľu, pridáme hlivu alebo šampiňony, osolíme, okoreníme a udusíme do mäkka.
 - Do vymastenej zapekacej nádoby alebo pekáča uložíme vrstvu zemiakov, uvarené a pokrájané vajcia a udusenú hlivu. Navrch dáme zemiaky pokvapkané maslom. Pečieme asi 30 minút. 
 - V hrnčeku rozmiešame 2 vajcia s mliekom, pridáme štipku soli, zalejeme zemiaky a posypeme syrom, zelenou vňaťou a ešte asi 5 minút zapečieme.