Francúzske zemiaky s hlivou

Autor receptu: 58vlasta

Zemiakových jedál je kopa a aj toto je chutné...

4
porcie
30 minút
príprava
30+5 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky uvaríme pokrájané na plátky. 2 vajcia uvaríme na tvrdo. Na rozpraženej slanine orestujeme cibuľu, pridáme hlivu alebo šampiňony, osolíme, okoreníme a udusíme do mäkka.
  2. Do vymastenej zapekacej nádoby alebo pekáča uložíme vrstvu zemiakov, uvarené a pokrájané vajcia a udusenú hlivu. Navrch dáme zemiaky pokvapkané maslom. Pečieme asi 30 minút.
  3. V hrnčeku rozmiešame 2 vajcia s mliekom, pridáme štipku soli, zalejeme zemiaky a posypeme syrom, zelenou vňaťou a ešte asi 5 minút zapečieme.