Francúzske zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: andy54

Recept, ktorý si viete meniť podľa svojich chutí.

6
porcií
30 minút
príprava
8/85 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme si vajíčka na tvrdo. Schladíme studenou vodou a očistíme.
  2. Očistíme si zemiaky. Umyjeme a nakrájame na krúžky.
  3. Nakrájame si párky, klobásu a vajíčka na krúžky.
  4. Prichystáme si plech. Naukladáme si naň zemiaky. Osolíme. Na ne poukladáme vajíčka, párky a klobásu. Osolíme. Teraz idú znova zemiaky. Takto postupujeme, až kým nenaplníme celý plech. Posledná vrstva sú zemiaky. Osolíme a polejeme smotanou rozmiešanou v mlieku. Zakryjeme alobalom a dáme do trúby.
  5. Pečieme v trúbe 75 min. pri 200 C. Potom dáme dole alobal a necháme zemiaky trocha zapiecť na cca 10 min.