Francúzske zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: andy54
Recept, ktorý si viete meniť podľa svojich chutí.
6 porcií |
30 minút príprava |
8/85 minút na 200 °C |
Postup
- Uvaríme si vajíčka na tvrdo. Schladíme studenou vodou a očistíme.
- Očistíme si zemiaky. Umyjeme a nakrájame na krúžky.
- Nakrájame si párky, klobásu a vajíčka na krúžky.
- Prichystáme si plech. Naukladáme si naň zemiaky. Osolíme. Na ne poukladáme vajíčka, párky a klobásu. Osolíme. Teraz idú znova zemiaky. Takto postupujeme, až kým nenaplníme celý plech. Posledná vrstva sú zemiaky. Osolíme a polejeme smotanou rozmiešanou v mlieku. Zakryjeme alobalom a dáme do trúby.
- Pečieme v trúbe 75 min. pri 200 C. Potom dáme dole alobal a necháme zemiaky trocha zapiecť na cca 10 min.