Francúzske zemiaky bez mlieka

dada777 - fotkadada777, 30. júna 2013
Francúzske zemiaky bez mlieka
Foto: dada777

Klasické hlavné jedlo, ktoré si môžeme dopriať aj pri alergii na mlieko, či laktózovej intolerancii.

3
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

1,5 kg
4 ks
200 g
0,5 hrnčeka
4 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kolieska alebo pretlačíme na menšie kúsky. Ja takto pretláčam všetky suroviny. Vajcia si uvaríme natvrdo, ošúpeme a taktiež nakrájame a rovnako nakrájame aj šunku.

  2. 2

    Zapekaciu misu potrieme olejom a na spodok navrstvíme polovicu zemiakov, ku ktorým sme predtým pridali trochu oleja a soli. Na zemiaky pokladieme vajíčka a potom šunku. Poslednou vrstvou bude druhá polovica zemiakov.

  3. 3

    V miske si rozšľaháme rastlinné mlieko, pohánkový jogurt a vajce a zalejeme navrstvené zemiaky. Pečieme pri 220°C asi 30 minút.

Diskusia k receptu

dada777
@micanela , neviem či máš diétu bez mlieka. Ale ak áno, tak je potrebné vedieť, že v podstate skoro všetky šunky obsahujú zložky mlieka. Pri tejto diéte je nutné kupovať si šunky v zložení ktorých sa nenachádzajú žiadne mliečne zložky. Ja používam len domácu šunku, ale napr. šunka Berger sa dá kúpiť bezmliečna.
micanela
dakujem za info, len som doteraz nic podobne nepocula

mam antihistaminovu dietu ale postupne sa ucim ... pekny vecer
concord
Sorry, ale jedným slovom ... Nechcem urážať. Recept podobný na úrovni "výroba" gumovej plasteliny", ktorá sa tu už objavila od jednej mladej mamičky.
dada777
@concord , neviem aké máš IQ, ale určite vysoké nebude. Ešte si tu nič zo svojho umenia neukázal, zato v urážaní druhých si skutočne majster. Ja určite nie som nejaká mladá mamička a toto jedlo nie je žiadnou gumovou plastelínou. Takéto niečo napíše len poriadne protivný primitív. Ak ti ušlo, tak v postupe je uvedené, že suroviny je možné nakrájať na kolieska, ale ja som pri príprave tohto jedla zvyknutá ich pretláčať na menšie kúsky. Ale samozrejme primitívom to akosi ujde a potom urážajú iných.
evanaaa
@dada777 , on nemal na mysli asi spôsob krájania, ale recept ako taký , no neviem prečo, pravdepodobne ho nepochopil a nauvedomil si, že je to druh diéty, ale aj pre ostatných použiteľný. Ešte nikoho nepochválil, ale myslím, že takíto ľudia nie sú schopní sami niečo dobré stvoriť, preto kritizujú iných.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia