Foto: dada777
Klasické hlavné jedlo, ktoré si môžeme dopriať aj pri alergii na mlieko, či laktózovej intolerancii.
3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kolieska alebo pretlačíme na menšie kúsky. Ja takto pretláčam všetky suroviny. Vajcia si uvaríme natvrdo, ošúpeme a taktiež nakrájame a rovnako nakrájame aj šunku.
- 2
Zapekaciu misu potrieme olejom a na spodok navrstvíme polovicu zemiakov, ku ktorým sme predtým pridali trochu oleja a soli. Na zemiaky pokladieme vajíčka a potom šunku. Poslednou vrstvou bude druhá polovica zemiakov.
- 3
V miske si rozšľaháme rastlinné mlieko, pohánkový jogurt a vajce a zalejeme navrstvené zemiaky. Pečieme pri 220°C asi 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mam antihistaminovu dietu ale postupne sa ucim ... pekny vecer