Francúzske zemiaky bez mlieka
Autor receptu: dada777
Klasické hlavné jedlo, ktoré si môžeme dopriať aj pri alergii na mlieko, či laktózovej intolerancii.
3 porcie |
15 minút príprava |
40 minút na 220 °C |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kolieska alebo pretlačíme na menšie kúsky. Ja takto pretláčam všetky suroviny. Vajcia si uvaríme natvrdo, ošúpeme a taktiež nakrájame a rovnako nakrájame aj šunku.
- Zapekaciu misu potrieme olejom a na spodok navrstvíme polovicu zemiakov, ku ktorým sme predtým pridali trochu oleja a soli. Na zemiaky pokladieme vajíčka a potom šunku. Poslednou vrstvou bude druhá polovica zemiakov.
- V miske si rozšľaháme rastlinné mlieko, pohánkový jogurt a vajce a zalejeme navrstvené zemiaky. Pečieme pri 220°C asi 30 minút.