Florentínky (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Pri neočakavanej návšteve:)

8-10
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 175 °C

Postup

  1. Rúru predhrejte na 175 stupňov Celzia. V panvici s nepriľnavým povrchom zmiešame:) maslo, cukor, med, smotanu a citrónovú kôru. Privedieme do varu a pomaly varíme približne 5 minút alebo kým zmes nezačne tuhnúť. Nakoniec pridame pomleté alebo nasekané mandle a kandizované ovocie. Všetko dobre premiešame.
  2. čajovou lyžičkou ukladame malé kôpky na plech s papierom na pečenie. vzdialenosť približne 10 cm od seba. Dame piecť na 10 minút. Kôpky sa roztečú na kolieska, ktorých tvar môžeme po vybraní z rúry upraviť nožíkom. :))
  3. Florentínky nechame vychladnúť a potom ich natrieme z jednej strany rozpustenou čokoládou, na ktorej pri tuhnutí možme urobiť vidličkou vlnkové ozdoby ale nemusíme:) alebo ozdobíme cukríkmi:)
  4. Tip: Tmavú čokoládu môžete nahradiť i bielou polevou. Ak chcete, aby florentínky vyzerali slávnostnejšie, posypte ich strúhaným kokosom.
  5. Ja som si spravila vlastnu čokoládu:)........hera,kakao,praškový cukor a mliečko:))):-*