porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si narezeme cibulu na drobno a oprazime na oleji,ked je uprazena do zlatista pridame nepremytu kapustu aj zo stavou a nechame dusit az do mekka.
- 2
Kym sa nam dusi kapusta tak si urobime cesto-muku,vajce,vodu a sol zmiesame do kopy vodu pridavame pomaly podla toho ake je cesto aby sa dalo dobre vyvalkat,ked je cesto hotove a vyvalkane aspon na 1mm postavime si zatial osolenu vodu, kym zovrie tak si narezeme cesto na fliacky ked voda vrie hodime fliacky do vody a vyberame ked uz budu plavat hore.
- 3
Ked je uz kapusta mekka pridame tam domace fliacky pridame korenie a poriadne zamiesame.
- 4
Posledne co urobime-nakrajame slaninu na kocky a oprazime na panvici ale bez oleja lebo nam pusti stavu pridame trosku cesrvenej papriky nechame poprazit ked uz je vysypeme do fliacok aj zo stavou zo slaniny a premiesame,a mozme ist obedovat. Prajem dobru chut :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nepomylila si sa ? Ja robim zemiakove halusky s kyslou kapustou a so slaninkou. Je to moje najoblubenejsie jedlo.