Flammkuchen
Autor receptu: elixir
Tento recept som nehanebne prebrala z nemeckej kuchyne. Prvý krát som tieto "Flammkuchen" skúsila túto jeseň, a takto vyzerajú robené doma, vo vlastnej produkcii.
2 porcie |
55 minút príprava |
15-25 minút na 200-220 °C |
Postup
- Zmiešame kvasnice s vlažnou vodou a necháme 20 minút postáť. Mimo spomínaných surovín som pridala aj štipku cukru (ktorý tam byť nemusí), nech majú aj kvasnice trošku radosti zo života. :) Potom zmiešame s múkou a soľou a necháme 30 minút postáť.
- Medzitým sme si nachystali mesiačiky cibule, kocky slaninky alebo šunky, a zmiešali sme créme fraiche so smotanou na šľahanie.
- Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme ich do oválneho tvaru. Potrieme smotanovou zmesou a na ňu ukladáme cibuľu. Miesta medzi cibuľou posypeme slaninkou / šunkou... môže sa pridať dodatočne soľ a korenia podľa chuti... a dáme piecť.
My si také radi dáme s ľahkým vínkom, Lambruscom.