Flammkuchen

Autor receptu: elixir

Tento recept som nehanebne prebrala z nemeckej kuchyne. Prvý krát som tieto "Flammkuchen" skúsila túto jeseň, a takto vyzerajú robené doma, vo vlastnej produkcii.

2
porcie
55 minút
príprava
15-25 minút
na 200-220 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame kvasnice s vlažnou vodou a necháme 20 minút postáť. Mimo spomínaných surovín som pridala aj štipku cukru (ktorý tam byť nemusí), nech majú aj kvasnice trošku radosti zo života. :) Potom zmiešame s múkou a soľou a necháme 30 minút postáť.
  2. Medzitým sme si nachystali mesiačiky cibule, kocky slaninky alebo šunky, a zmiešali sme créme fraiche so smotanou na šľahanie.
  3. Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme ich do oválneho tvaru. Potrieme smotanovou zmesou a na ňu ukladáme cibuľu. Miesta medzi cibuľou posypeme slaninkou / šunkou... môže sa pridať dodatočne soľ a korenia podľa chuti... a dáme piecť.
    My si také radi dáme s ľahkým vínkom, Lambruscom.