Foto: rennatte
Marokánky v menej kalorickej verzii, použila som sladidlo stévia a med.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
mlieko, stéviu a maslo zohrejeme na teplotu, keď sa maslo rozpustí, nenecháme vrieť, odstavíme
-
2
pridáme múku a metličkou ju vmiešame do teplého mlieka
-
3
pridáme med, orechy, mandle, hrozienka, ovocie a vločky, premiešame a necháme postáť,
-
4
získame kašovitú hmotu, nesmie byť riedka ani veľmi hustá, taká, že z varechy zmes spadne, nebude sa liať, ochutíme či je dosť sladké
-
5
na plech s papierom na pečenie lyžicou kladieme kôpky zmesi a rozotrením tvoríme placky, dáme piecť, najprv pri 150 °C, po 15 minútach zvýšime teplotu na 200 °C ešte 10 minút kým sú pekné do hneda, po vybratí sa zdajú mäkké ale oni stuhnú po vychladnutí
-
6
ešte teplé, nie horúce polejeme polovicu dávky horkou čokoládou, necháme stuhnúť
keď si dám takúto makaronku , tak nemusím ísť do fitka??? To je super.
@medulienka122
neboj sa makaronky majú byť šlapkaté.
@dodo46 , pokojne chod do fitka a marokanku si daj namiesto sladkosti
ostatnym dakujem za mile komentare
swita.eu
Dia? Ani nahodou, podla mna susene hrozienka a kandizovane ovocie obsahuje vela cukru, opatrne s tym pre diabetikov