Fitness marokánky (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Marokánky v menej kalorickej verzii, použila som sladidlo stévia a med.

15
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. mlieko, stéviu a maslo zohrejeme na teplotu, keď sa maslo rozpustí, nenecháme vrieť, odstavíme
  2. pridáme múku a metličkou ju vmiešame do teplého mlieka
  3. pridáme med, orechy, mandle, hrozienka, ovocie a vločky, premiešame a necháme postáť,
  4. získame kašovitú hmotu, nesmie byť riedka ani veľmi hustá, taká, že z varechy zmes spadne, nebude sa liať, ochutíme či je dosť sladké
  5. na plech s papierom na pečenie lyžicou kladieme kôpky zmesi a rozotrením tvoríme placky, dáme piecť, najprv pri 150 °C, po 15 minútach zvýšime teplotu na 200 °C ešte 10 minút kým sú pekné do hneda, po vybratí sa zdajú mäkké ale oni stuhnú po vychladnutí
  6. ešte teplé, nie horúce polejeme polovicu dávky horkou čokoládou, necháme stuhnúť