Fitness marokánky (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Marokánky v menej kalorickej verzii, použila som sladidlo stévia a med.
15 porcií |
15 minút príprava |
25 minút na 150 °C |
Postup
- mlieko, stéviu a maslo zohrejeme na teplotu, keď sa maslo rozpustí, nenecháme vrieť, odstavíme
- pridáme múku a metličkou ju vmiešame do teplého mlieka
- pridáme med, orechy, mandle, hrozienka, ovocie a vločky, premiešame a necháme postáť,
- získame kašovitú hmotu, nesmie byť riedka ani veľmi hustá, taká, že z varechy zmes spadne, nebude sa liať, ochutíme či je dosť sladké
- na plech s papierom na pečenie lyžicou kladieme kôpky zmesi a rozotrením tvoríme placky, dáme piecť, najprv pri 150 °C, po 15 minútach zvýšime teplotu na 200 °C ešte 10 minút kým sú pekné do hneda, po vybratí sa zdajú mäkké ale oni stuhnú po vychladnutí
- ešte teplé, nie horúce polejeme polovicu dávky horkou čokoládou, necháme stuhnúť