Filet z morskej šťuky s uhorkovým čatní

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filety morskej šťuky osolíme a okoreníme korením na ryby. Pokvapkáme olejom a ugrilujeme.
  2. Čatní: Uhorky umyjeme a ošúpeme. Potom ich po dĺžke rozkrojíme a lyžicou odstránime jadierka. Polovice uhoriek po dĺžke znova prepolíme a nakrájame na rezance. Šalotku ošúpeme a nakrájame nadrobno. Čili papričky prepolíme, odstránime jadierka a nakrájame na pásiky.
  3. Necháme zovrieť 200 ml vody s octom. Pridáme čili papričky, šalotku, zázvor, cukor a horčičné semienka. Vmiešame uhorky a kôpor, osolíme, okoreníme a všetko necháme asi dve minúty slabo vrieť. Takto pripravenú zmes necháme dobre vychladnúť a podávame s grilovanou rybou a na grile opečeným sendvičom.