Filet z morskej šťuky s uhorkovým čatní
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Filety morskej šťuky osolíme a okoreníme korením na ryby. Pokvapkáme olejom a ugrilujeme.
- Čatní: Uhorky umyjeme a ošúpeme. Potom ich po dĺžke rozkrojíme a lyžicou odstránime jadierka. Polovice uhoriek po dĺžke znova prepolíme a nakrájame na rezance. Šalotku ošúpeme a nakrájame nadrobno. Čili papričky prepolíme, odstránime jadierka a nakrájame na pásiky.
- Necháme zovrieť 200 ml vody s octom. Pridáme čili papričky, šalotku, zázvor, cukor a horčičné semienka. Vmiešame uhorky a kôpor, osolíme, okoreníme a všetko necháme asi dve minúty slabo vrieť. Takto pripravenú zmes necháme dobre vychladnúť a podávame s grilovanou rybou a na grile opečeným sendvičom.
|