Feniklová polievka s medovkou lekárskou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Fenikel očistíme, umyjeme a pozdĺžne prepolíme. Tretinu hľuzy nakrájame priečne na jemné prúžky. Cibuľu olúpeme a nasekáme. Feniklové prúžky podusíme v 300 ml vody s trochou soli, nie príliš domäkka. Zvyšný fenikel
nakrájame nadrobno. Spolu so zelenými časťami, cibuľou a slepačím vývarom povaríme 11 minút.
- Polievku rozmixujeme na kašu. Vyšľaháme tuhú šľahačku a opatrne ju zamiešame do polievky. Pridáme podusené feniklové prúžky a polievku dochutíme soľou, čiernym korením a kajenským korením.
- Podávame posypané medovkou.
|