Feniklová polievka s medovkou lekárskou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fenikel očistíme, umyjeme a pozdĺžne prepolíme. Tretinu hľuzy nakrájame priečne na jemné prúžky. Cibuľu olúpeme a nasekáme. Feniklové prúžky podusíme v 300 ml vody s trochou soli, nie príliš domäkka. Zvyšný fenikel nakrájame nadrobno. Spolu so zelenými časťami, cibuľou a slepačím vývarom povaríme 11 minút.
  2. Polievku rozmixujeme na kašu. Vyšľaháme tuhú šľahačku a opatrne ju zamiešame do polievky. Pridáme podusené feniklové prúžky a polievku dochutíme soľou, čiernym korením a kajenským korením.
  3. Podávame posypané medovkou.