6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 hrnček |
|
1 pár |
|
200 ml |
|
2 - 3 pol. lyžice |
|
2 - 3 pol. lyžice |
|
4 - 5 strúčkov |
|
3 ks |
|
5 - 6 ks |
|
na špičku noža |
|
1 pol.lyžica |
|
2 - 3 pol.lyžice |
|
Postup
-
1
Do vody z uvarenej klobásky večer namočíme fazulu. Na druhý deň fazulu varíme spolu s novým korením, celým korením a bobkovým listom (korenie zaviažeme do gázy). soľ pridáme keď je polomäká.
- 2
Keď je fazula hotová, na omacku pripravíme z múky zápražku, pridáme do nej cesnak a hneď zalejeme vodou alebo mliekom a rozvaríme - pridáme k fazuli. Chviľku povaríme.
- 3
Zatiaľ si zo smotany a muky pripravíme zátrepku, ňou prívarok zahustíme, pridáme ocot a cukor podávame s chlebom a nakrájanou klobáskou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ked je fazula mäkka, osolim ju, polovicu privarku roztlacim na kasu a pridam k ostatnému a premiesam, cim vznikne husta omacka. Kto chce, môze si pridat smotanu, alebo viacej octa. Dobru chut vam zela Chorvatka