Fazuľovo-cesnakové pyré s pečienkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
90 minút
na 120 °C

Suroviny

Postup

  1. Pečené mäso: Mäso posolíme, posypeme mletou rascou a môžeme prešpikovať strúčikmi cesnaku.
  2. Zvyšný cesnak položíme k mäsu, podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a v rozohriatej rúre pomaly pečieme 90 minút pri 120°C. Po upečení krájame na väčšie kúsky.
  3. Fazuľovo–cesnakové pyré: Zemiaky uvaríme klasickým spôsobom. Fazuľu rozmixujeme s cesnakom a výpekom z upečeného mäsa a premiešame s uvarenými, za tepla pretlačenými zemiakmi. Vzniknú nám dva farebné varianty fazuľového pyré s príjemnou cesnakovou vôňou a chuťou.