Fazuľové pagáčiky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Velmi príjemné pagáčiky, hlavne pre tých, ktorí nemôžu konzumovať bravčové mäsko..chuťou pripomínajú škvarkové pagáčiky...sú výboné a chrumkavé...

200 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Veľkú čiernu fazuľu som deň vopred namočila..potom som ju dala uvariť na mäkko..uvarenú fazuľu som popučila vodličkou, nemlela som, ani škvarky nemeliem do ,pagáčikov, ale pokrájam na drobno..dala som si do mlieka troška cukru a droždie, urobila som si kvások..na pracovnú dosku som si preosiala 250 g .hladkej múky, do ktorej som pridala soľ, mleté čierne korenie,polovicu popučenej fazule, smotanu , kvások a vypracovala som polotuhé cesto.. cesto som pomúčila a zakryla utierkou a nechala kysnúť na teplom mieste 45 min. zatial som bravčovú masť zmiešala so zvyškom popučenej fazule.
  2. príprava cesta.. keď cesto vykyslo, rozvaľkala som ho na hrúbku 1 cm. a natrela som naň fazuľu zmiešanú s masťou...preložila som ako pri lístkovom ceste...po preložení som cesto nechala odpočívať 30 min. ešte raz som to zopakovala..
  3. po uplynutí času, som cesto rozvaľkala na hrúbku prsta, urobila som do cesta štvorčeky,vykrojilapagáčiky potrela rozšlahaným vajíčkom a uložila na plech..posypala som rascou..dlaňami som cesto pekne vytvarovala do tvaru pagáčika..trúbu som zapla na 200 st. C dala som piecť...upečené som vyložila na tanier...dobrú chuť...
  4. toľko vyšlo z jednej dávky....