Fazuľové muffiny plnené Lemon Curdom

tiginko - fotkatiginko, 4. mája 2014
Fazuľové muffiny plnené Lemon Curdom
Foto: tiginko

Stále viac ma udivuje, z čoho všetkého sa dá chutne napiecť...

9
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
1 PL
3 ks
2 kopcovité PL
1 dcl
3 PL
1 PL
2 ČL
2 ČL




Postup

  1. 1

    Fazuľu môžeme použiť akúkoľvek, biela má trochu jemnejšiu šupku, takže ideálne tú, ja som mala uvarenú veľkú hnedú. Všetky suroviny dáme do procesora. Kokosovú múku ak nemáte, môžete aj vynechať, dala som ju kvôli nadľahčeniu fazuľovej hmoty. Kakaa dajte poriadne kopcovité lyžice, aj kokosového tuku.

    Fazuľové muffiny plnené Lemon Curdom - obrázok 1
  2. 2

    Vymixujeme na hladkú hmotu.

    Fazuľové muffiny plnené Lemon Curdom - obrázok 2
  3. 3

    Porozdeľujeme do muffinových košíčkov - nakoľko nie sú robené z klasickej múky, nezväčšia počas pečenia rapídne objem, preto môžeme plniť takmer do plna.

    Fazuľové muffiny plnené Lemon Curdom - obrázok 3
  4. 4

    Plech vložíme do predohriatej rúry na 170 stupňov a pečieme 30-35 minút. Tieto muffinky nie sú veľmi šťavnaté, preto odporúčam podávať ich buď so zmrzlinou, alebo s nejakou ovocnou omáčkou, napr. z lesných plodov.

  5. 5

    Ja som ich po odrezaní vrškov naplnila citrónovou nátierkou robenou podľa tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/lemon-curd-trochu-inak/51267-recept.html. Veľmi vydarená kombinácia, čokoládovo-citrónová nikdy nesklame!

Diskusia k receptu

giussa
Dalsi strukovinovy koláč do zbierky! :) mňam a čokoláda s citrónom je super kombinácia! Veľmi chválim ;)
havino
som tušila,že recept je od Teba, aj podľa foto, aj že je s lemon curdom, ukladám do poradovníka, z fazule som ešte nepiekla, ale dlho ma to láka na základe tu pridaných receptov, lemon už mám, takže už len fazuľu uvariť, som veľmi zvedavá na chuť
eviana
Ejha ejha! Tak toto vyzerá zaujímavo a prudko žravo :) Tlieskam :)
safran
nemám slov, takže iba citoslovce: (novodobo) fu! :-)
tiginko
Díky baby! Zabudla som poznamenať, že vôbec nie je cítiť tú fazuľu, fakt
jamarlen
fazuľové mafiny robievame podobne, len bez tuku, ešte lepšie sú cícerové, lebo ten netreba tak dlho variť:)
s tvojím citrónovým srcom môžubyť véľmi zaujímavé...
jozka2
nemoze sa robit z fazulovej muky priamo namiesto varenej fazule ?fazulova muka sa da kupit z fazule Mungo,dobry recept pre celiatikov.
marianne
perfektne...!,ja ich spravim s makovou ci orechovou plnkou,ani brusnicovy dzem by nemusel byt zly....tiez zacinam piect z fazule a je to naramne dobre...
radost
z fazule som kedysi-ked som bola mladá a krásna - piekla..ale tam šla aj múka..tuším..aj plnku som už robila..ale takto..??však ostatných surovín je poštipkách..
okúsiť tak..ach..
táto VARECHA je len pre silné..odolné povahy..
bo pozerať..čítať..a - nemať..:-(
šikovné ste tu varecháčky moje..
som tu ako v škole..!!
:-)
tiginko
@jamarlen verím že cícerové musia byť tiež dobré, jedla som už aj tento cícerový koláč  varecha.pravda.sk/recepty/cicerovy-kolac-bez-muky/51008-r...
a bol fantastický. Nabudúce možno vyskúšam aj muffiny...
@jozka podľa mňa určite sa môže použiť aj fazuľová múka, zaujímavý nápad, len neviem ako chutí mungo múka
noo, s brusnicovým džemom to môže byť tiež výborné @marianne , niečo kyselkavé sa k tomu hodí asi najviac
@radost ty si strašne zlatá, normálne mám niekedy chuť si vypýtať od teba adresu a vždy ti poslať na koštovku :-) Len neviem, či by tieto krehotinky vydržali zaobchádzanie poštárov :-)
radost
žabka milá..!!
viem-že by si mi pribalila..!!
ešteže ma zachránia tí lajdáci poštári..
bo čakám-že schudnúť sa mi podarí..
čakám..čakám..až sa ubiehajúceho času ľakám..
život skorofuč..
nevieš dáky kľúč..??
janger
No toto ?! Ze z fazule :-). To je ale napad. Rozmyslam, ze aj z ciceru by asi islo, ten nema supku. A aj cicerova muka existuje. Ale z tej fazule, to teda niekedy skusim. A vidis, ako fajn si vyuzila aj lemon curd :-), @tiginko.
jujoska
tak zatial som obcas vyuzivala fazulu v sladkej kuchyni namiesto gastanov, neviem si celkom dobre predstavit konzistenciu takehoto mafinu. Nie je to velmi huste? Tak ma napadlo, ci by to trochu nenadlahcili bielka vyslahane zvlast a potom opatrne vmiesane. Ale vyzera to vyborne a s tou citronovou natierkou to musi byt pecka.
mariamka
z fazule ze sa da piect nieco sladke registrujem uz dlhsiu dobu, tak ale toto je nieco viac :) musi to vyborne ladit, uz podla foto.
elysa
@tiginko ja si pamätám z detstva "falošnú" gaštanovú roládu pripravenú z varenej fazule...na ten lemon som ešte nedozrela :), to by som nejak vyriešila, hádam by to za pokus stálo...
tiginko
OK @elysa ale pamätaj, že tieto muffiny sú vďaka fazuli trošku suchšie, takže niečo k nim vymysli, keby si ich náhodou piekla... ale ten citrónový obláčik naozaj nie je ťažké vyrobiť, je to brnkačka :-)
maudi
Vyskusane, teda prave dopecene, ja som dala gastanovu muku a chuti to fantasticky a kedze som nemala citrony tak cudr bol pomarancovy :) vyborne odporucam. Na to ze varim uz roky ale pecem len chvilu som na seba hrda jak som to zvladla :)
tiginko
aj ja som na teba hrdá @maudi :-) Výborný nápad, aj ja vyskúšam určite najbližšie s pomarančami




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia