Foto: lyali
Minule ma v rádiu zaujal tip na falošnú šunkovú penu. Tak volajú niekedy fazuľovú nátierku. Ako surovina boli spomenuté aj kvasnice, čo ma taktiež Zobraziť celý popisMinule ma v rádiu zaujal tip na falošnú šunkovú penu. Tak volajú niekedy fazuľovú nátierku. Ako surovina boli spomenuté aj kvasnice, čo ma taktiež zaujalo. Tak som zaimprovizovala po svojom. Pre tých, ktorí môžete fazuľu a kvasnice, lebo nie každý to rád. Kto nerád, nech kľudne recept preskočí :-) A droždie sme doma vždy volali len kvasnice...
príprava
Postup
-
1
Fazuľu scedíme (nálev si ešte pre istotu odložíme) a cesnak prelisujeme.
-
2
Rozmixujeme na kašu (v prípade potreby použijeme nálev z konzervy).
-
3
Na olivovom oleji speníme cibuľu.
-
4
K cibuli pridáme rozmrvené kvasnice a cukor.
-
5
Necháme rozpustiť a okoreníme čerstvo zomletým korením.
-
6
V miske zmiešame fazuľové pyré, kvasnice a kyslú smotanu.
-
7
Zahustíme strúhaným tvrdým údeným syrom podľa potreby a chuti.
-
8
Ochutíme limetkovou šťavou, dosolíme. A doporučujem nechať odležať.
-
9
Dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu