Fazuľkový stroganov
Autor receptu: dvorka
V kuchyni na stene mi visí kalendár so zdravými receptami a dnes keď som išla variť na obed žltú strukovú fazuľku, všimla som si že tam je z nej stroganov. Skúsila som a neľutujem. Ja môžem fazuľku na tisíc spôsobov...
3 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazuľku umyjem, odstrihnem konce a nastrihám na 3 - 5 cm kúsky. Cibuľu nakrájam na drobno a uhorky kyslé na kocočky.
- Na troške oleja osmahnem cibuľku do sklovita, primiešam k nej fazuľku, opečiem a potom dusím 10 minút pod pokličkou bez pridania vody, fazuľka pustí vlastnú šťavu.
- Pridám horčicu, kečup, uhorky, premiešam a až teraz pridám asi 150 ml vody. Dusím pod pokličkou 10 minút.
Zatiaľ si načistím zemiaky a dám piecť.
- Už je všetko fajn mäkké. Poprášim dvoma lyžicami hladkej múky, pridám korenie biele a kurkumu a trocha soli. Zalejem mliekom, kto chce môže smotanu. Zamiešam a zas dusím pod pokličkou 5 minút.
- Hotovo.
- Zemiačky opečené, stroganov uvarený.
Bolo to fajn, aj vám prajem dobrú chuť.