Fazuľkový stroganov

Autor receptu: dvorka

V kuchyni na stene mi visí kalendár so zdravými receptami a dnes keď som išla variť na obed žltú strukovú fazuľku, všimla som si že tam je z nej stroganov. Skúsila som a neľutujem. Ja môžem fazuľku na tisíc spôsobov...

3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Fazuľku umyjem, odstrihnem konce a nastrihám na 3 - 5 cm kúsky. Cibuľu nakrájam na drobno a uhorky kyslé na kocočky.
  2. Na troške oleja osmahnem cibuľku do sklovita, primiešam k nej fazuľku, opečiem a potom dusím 10 minút pod pokličkou bez pridania vody, fazuľka pustí vlastnú šťavu.
  3. Pridám horčicu, kečup, uhorky, premiešam a až teraz pridám asi 150 ml vody. Dusím pod pokličkou 10 minút. Zatiaľ si načistím zemiaky a dám piecť.
  4. Už je všetko fajn mäkké. Poprášim dvoma lyžicami hladkej múky, pridám korenie biele a kurkumu a trocha soli. Zalejem mliekom, kto chce môže smotanu. Zamiešam a zas dusím pod pokličkou 5 minút.
  5. Hotovo.
  6. Zemiačky opečené, stroganov uvarený. Bolo to fajn, aj vám prajem dobrú chuť.