Fazuľa po Indicky

Autor receptu: zabiatko66

šampiňóny, pór, fazuľa, červená paprika kápia, maslo, korenie, mletá rasca, zelený hrášok, kešu, olej, soľ, kyslá somtana (alebo smotana na varenie)

2-4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny
  2. šampiňóny nakrájame na mesiačiky, pór na kolieska. Na panvici rozpálime trošku olivového oleja a pridáme šampiňóny pór a trošku masla, rascu drvenú a soľ. podlejeme troškou vody alebo pivom.Dusíme 5-7 min. šampiňóny musia byť mäkké a pór udusený do sklovita.
  3. Prídáme kešu oriešky, zamiešame a dusíme 3-5 min. Občas premiešame.
  4. Kápiu nakrájame na rovnomerné pásiky a pridáme k zmesi. Dusíme 3-5 min. Podlejeme troškou vody alebo pivom. Občas premiešame aby sa nám zmes nepripiekla.
  5. Potom pridáme hrášok 2-3 krát premiešame.
  6. Pridáme strilizovanú fazuľku s čilli omáčkou. 2-3 krát premiešame.
  7. Nakoniec pridáme kyslú somotanu.
  8. Zľahka premiešame, dochutíme koreninami podľa uváženia. Ešte 1 minutku podusíme a môžeme papať. Podávame s ryžou alebo samostatne alebo s pečivom. Dobrú chuť.