Fazuľa po Indicky
Autor receptu: zabiatko66
šampiňóny, pór, fazuľa, červená paprika kápia, maslo, korenie, mletá rasca, zelený hrášok,
kešu, olej, soľ, kyslá somtana (alebo smotana na varenie)
2-4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny
- šampiňóny nakrájame na mesiačiky, pór na kolieska.
Na panvici rozpálime trošku olivového oleja a pridáme šampiňóny pór a trošku masla, rascu drvenú a soľ. podlejeme troškou vody alebo pivom.Dusíme 5-7 min. šampiňóny musia byť mäkké a pór udusený do sklovita.
- Prídáme kešu oriešky, zamiešame a dusíme 3-5 min. Občas premiešame.
- Kápiu nakrájame na rovnomerné pásiky a pridáme k zmesi. Dusíme 3-5 min. Podlejeme troškou vody alebo pivom. Občas premiešame aby sa nám zmes nepripiekla.
- Potom pridáme hrášok 2-3 krát premiešame.
- Pridáme strilizovanú fazuľku s čilli omáčkou. 2-3 krát premiešame.
- Nakoniec pridáme kyslú somotanu.
- Zľahka premiešame, dochutíme koreninami podľa uváženia. Ešte 1 minutku podusíme a môžeme papať. Podávame s ryžou alebo samostatne alebo s pečivom.
Dobrú chuť.