Obed z plechu

soncya - fotkasoncya, 16. apríla 2012
Obed z plechu
Foto: soncya

Jednoduchý recept na karbonátky spolu s prílohou, po príprave ktorého nemáme špinavý riad.

5-6
porcií
25 minút
príprava
55 minút
na 250 °C

Suroviny

0,5 kg
1,5 kg
2 ks
0,1 l
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Rožky si nakrájame na malé kocky, zvlhčíme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajce. Pridáme mleté mäso, soľ,mleté čierne korenie, pretlačenú hlávku cesnaku, na drobno pokrájanú cibuľu a petržlenovú vňať. Vypracujeme klasické karbonátky, obalíme v strúhanke a odložíme nabok.

  2. 2

    Zemiaky si očistíme a umyté pokrájame na štvťky. Vo veľkej mise ich posolíme, prípadne pridáme vegetu, posypeme mletou červenou paprikou a bohato posypeme mletou rascou. Pokvapkáme roztopenou bravčovou masťou a v mise premiešame, aby boli rovnomerne obalené.

  3. 3

    Pekáč potrieme jemne masťou a poukladáme pripravené zemiaky. Karbonátky potrieme na povrchu masťou a uložíme do zemiakového pelieška. Pečieme odkryté asi hodinu. Každý podľa skúsenosti so svojou rúrou. Podávame s cvikľovým šalátom, alebo len tak s kyslou uhorkou.

Diskusia k receptu

cvikla
Recept sa mi paci, usetrim cas. Ukladam do KK a dakujem.
hanee
V jednoduchosti je krasa .o) Dobry tip.
jac37
Velice zajímavé, zřejmě i chuťově. Děkuji za inspiraci a nejen chuťové, ale i finanční.
hubata
tak ako hovorí @jac37 : chuťove aj finančne zaujímavé najmä pre mňa, lebo bývam sama a niekedy sa mi fakt na jednu porciu nechce špiniť ani riad.........
martamm
Aj mne sa recept paci, clovek usetri cas, j riady, ukladam...
afataga
pekavam zemiaky spolu s masom ale nenapadlo ma mlete maso, takze chvalim napad, niekedy skusim a este jeden typ: zemiaky pomiesam so solou, rascou, paprikou priamo v tom plechu, v ktorom to budem piect a usetrim jednu nadobu :-)
mamatata2
Super, veľmi dobré, skúsim už v sobotu, plech do rúry a ja do záhradky.
micca
Tak asi v sobotu nas bude viac co budu mat na jedalnom listku tvoju specialitu.Ja som robila karbonatky na plechu ale ma to nenapadlo spolu piect .Dakujem za inspiraciu,tesime sa na sobotu.
viera1
Zemiaky pred pečením osuším v utierke a v pekáči zmiešam s rascou ,ml.paprikou a granulovaným cesnakom(nezhorí pri pečení a dodá chuť).Solím až po upečení (väčšinou netreba).
joel
ja riady vôbec neumývam, iba kastrol otrepem o schody a všetka špina opáda........
ancicka
Jednoduchý a fajnový rcp.Páči sa mi,ukladám,a dám vedieť ako sa podaril.
garanco
Takéto recepty sa mi páčia, a tiež z diskusie "plech do rúry, ja do záhrady":-))
Určite urobím (pozdravujem "Iglov")!
babina28
recept sa mi páči,lebo sa to robí všetko naraz,zajtrá máme obed dakujem
valeri
jednoduché a dobré :-)). Páči sa mi to
anina43
dnes bolo toto jedlo na našom jedálnom lístku, použila som aj rady z komentárov- vôňa po celom dome, vynikajúca chuť, fašírky krásne upečené a zemiačiky jedna báseň. Ostalo mi zopár guliek na fašírky, zajtra ich upečiem na zemiakoch s kyslou kapustou, lebo z obsahu jenského pekáča neostalo nič. rada varím, ale upiecť fašírky so zemiakmi na jednom pekáči ma nenapadlo, vďaka za super recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia