Fašiangová bravčová huspenina
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
20 minút príprava |
360-420 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso, nožičky a kože vložíme do hrnca a varíme na miernom ohni približne 6 až 7 hodín. (Do vývaru môžete pridať ošúpanú cibuľu, niekoľko strúčikov cesnaku a celé čierne korenie.) Voda nesmie silno vrieť, len mierne klokotať.
(Počas varenia odoberáme z vrchu mastné oká.)
- Do misy dáme pretlačený cesnak, soľ, korenie, mletú červenú papriku. Pridáme asi 0,5 dl vývaru, rozmiešame
a postupne si do každej nádoby rozdelíme pripravenú zmes, vložíme uvarene mäso a zalievame vývarom.
- Dáme na chladné miesto a necháme stuhnúť. Podávame s octom, cibuľou a chlebom.
|