Fašiangová bravčová huspenina

Autor receptu: redakcia

10
porcií
20 minút
príprava
360-420 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso, nožičky a kože vložíme do hrnca a varíme na miernom ohni približne 6 až 7 hodín. (Do vývaru môžete pridať ošúpanú cibuľu, niekoľko strúčikov cesnaku a celé čierne korenie.) Voda nesmie silno vrieť, len mierne klokotať. (Počas varenia odoberáme z vrchu mastné oká.)
  2. Do misy dáme pretlačený cesnak, soľ, korenie, mletú červenú papriku. Pridáme asi 0,5 dl vývaru, rozmiešame a postupne si do každej nádoby rozdelíme pripravenú zmes, vložíme uvarene mäso a zalievame vývarom.
  3. Dáme na chladné miesto a necháme stuhnúť. Podávame s octom, cibuľou a chlebom.