Farebná zeleninová pečeň (fotorecept)

Autor receptu: laurisia

Tento recept som našla pred pár rokmi v nejakom časopise, trošku som si ho prispôsobila a odvtedy je súčasťou jedálnička našej rodiny.

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme si suroviny - pečeň odblaníme a pokrájame na menšie kúsky, cibuľu a papriku na širšie pásiky, paradajku na menšie kocky. Ja som nemala, tak som nakrájala pár cherry paradajok na štvrtinky. Cuketu nakrájame na rovnaké kolieska asi 3 mm hrubé, trošku osolíme a necháme postáť. Olivy si tiež nakrájame - môžeme aj zelené, ale mne toto jedlo viac chutí s čiernymi.
  2. Pečeň prudko opečieme na horúcom oleji, trochu okoreníme mletým čiernym korením. Keď je orestovaná, podlejeme trochou bieleho vína a mierne podusíme. V pôvodnom recepte bola pečeň podliata čiernym pivom, ale na mňa je to veľmi výrazná chuť, ale kto má rád, môže použiť pivo :-) Pečeň nesolíme.
  3. V druhej nádobe (odporúčam väčšiu, aby sa nám v nej pohodlne miešala všetka zelenina) na horúcom oleji orestujeme naraz cibuľu a farebné papriky. Ak nemáme farebné, nič sa nedeje, ale s farebnými je to krajšie.
  4. Necháme trošku popražiť a pridáme na kolieska nakrájané cukety.
  5. Trošku osolíme a miešame kým mierne nezmäknú. Treba dávať pozor, aby sa nám zelenina nerozvarila vo vlastnej šťave, nechceme vyrobiť lečo :-) Keď sú cukety mäkké, pridáme paradajku (kto chce môže aj dve, ale viac určite nie) a olivy. Ochutíme oreganom.
  6. Pomiešame, podusíme cca 5 minút a do hrnca pridáme kompletný obsah panvice s pečeňou - teda aj všetku šťavu.
  7. Premiešame, podľa chuti dosolíme a môžeme servírovať. Podávame s chlebom. Skúšala som aj so zemiakmi alebo ryžou, ale aj tak nám to najviac chutilo s čiernym chlebom :-)