Foto: nikola166
Túto tortu som upiekla pre moju kamošku k jej 30. narodeninám a keďže mala veľký úspech, tak som sa rozhodla, že sa s vami Zobraziť celý popisTúto tortu som upiekla pre moju kamošku k jej 30. narodeninám a keďže mala veľký úspech, tak som sa rozhodla, že sa s vami podelím o recept.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 PL |
|
4 ks |
|
4 PL |
|
1/2 bal |
|
50 ml |
|
50 ml vlažná |
|
Jahodová plnka: | |
1 ks |
|
300 ml |
|
100 ml |
|
Mascarpone plnka: | |
500 g |
|
250 ml 30 % |
|
50 g |
|
100 g |
|
|
|
Na ozdobu: | |
čerstvé |
|
|
Postup
-
1
Vyšľaháme si žĺtky s práškovým cukrom do penista.
-
2
Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, olej a vlažnú vodu.
-
3
Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahané bielka. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 23 cm a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 25 minút. Rovnakým postupom si pripravíme aj druhú piškótu z rovnakých surovín.
-
4
Jahodový džem ( najlepšie s kúskami jahôd ) si nalejeme do kastrólika. Zohrejeme na miernom ohni. V 100 ml vody si rozmiešame pudingový prášok a vmiešame do horúceho džemu. Ihneď nalejeme na prvú piškótu.
-
5
Na mascarpone plnku si vyšľaháme najprv smotanu na šľahanie, postupne pridáme mascarpone ( môže byť aj tvaroh ) a práškový cukor. Želatínový stužovač si pripravíme podľa návodu a pridáme do plnky. Rozdelíme na polovicu. Do jednej primiešame 100 g rozpustenej mliečnej čokolády.
-
6
Biely krém natrieme na stuhnutú jahodovú plnku.
-
7
Priložíme druhú piškótu, na ktorú vylejeme čokoládový krém. Necháme stuhnúť v chladničke ( najlepšie cez noc ).
-
8
Ozdobíme podľa fantázie, ja som na vrch poukladala jahody a na boky torty som si vytvorila čokoládové ozdoby. Na papier na pečenie som si vyliala rozpustenú tmavú čokoládu, do ktorej som si vytvorila ozdoby z bielej čokolády a mala som aj kúsok čokotransféru :) Keď čokoláda stuhla, narezala som si ostrým horúcim nožom rovnaké kúsky a priložila som na boky torty.
-
9
:)
-
10
Moja oslávenkyňa :)
Denyany: ja tiež robievam často plnky z rozmixovaného kompótu plus pudingový prášok, ale zmiešané s tvarohom som to ešte neskúšala, musí to byť super. ďakujem za tip :)